NBA

Majami slavio bez Jovića i Batlera: Njujork u "foto-finišu" savladao Detroit

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.02.2024 08:28
Detalj sa meča NBA lige Majami - Sakramento TanjugAP Photo/José Luis Villegas
Detalj sa meča NBA lige Majami - Sakramento

Srpski košarkaš, Nikola Jović propustio je utakmicu Majamija i Sakramenta zbog suspenzije, a istu kaznu je imao i Džimi Batler, ali su njihovi saigrači uspeli da slave u duelu protiv Kingsa - 121:110.

Ključnu prednost igrači sa Floride stekli su u drugoj deonici meča kad su od devet poena zaostataka stigli do 20 razlike u plusu i tu zalihu su do kraja susreta uspeli da sačuvaju.

Najbolji u timu Majamija bio je Bem Adebaj sa 29 poena i 10 skokova, a tri asistencije su mu nedostajale za "tripl-dabl" učinak, a identičan broj poena imao je i Kigen Marej u dresu Kingsa.

 

 

Njujork je uz dosta muka, poenima Džoša Harta 2,8 sekundi pre kraja meča uspeo da pobedi Detroit, ali junak pobede Niksa ne mari mnogo na to kako su on i njegovi siagrači igrali.

"Ovo je NBA liga, uopšte nije važno na koji način dobijete, važno je samo da na kraju teren napustite kao pobednik. Nikoga ne zanima da li je to bilo lepo ili ružno", rekao je posle meča hart.

Košarkaši Bruklina su ubedljivo slavili protiv Memfis 111;86, a novi trener Netsa, Kevin Olie je ostvario je prvi pobedu u najjaćoj košarkaškoj ligi na svetu.

NBA liga

Indijana- Toronto 122:130
Njujork – Detroit 113:11
Memfis – Bruklin 86:111
Sakramento – Majami 110:121

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Standings provided by Sofascore