NBA

Šampionska kombinacija se ne menja: Maloun postaje jedan od najlpaćenijih trenera u NBA ligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.11.2023 17:45
Šampionska kombinacija se ne menja: Maloun postaje jedan od najlpaćenijih trenera u NBA ligi Guliver/AP Photo/David Zalubowski

Denver Nagetsi i Majkl Maloun su postigli dogovor oko produžetka ugovora koji će šampionskog trenera učiniti jednim od najplaćenijih u NBA ligi, prenosi ESPN.

Novi ugovor dolazi kao nagrada za osvojenu titulu u junu 2023. godine, prvu u istoriji franšize iz Kolorada. Ostanak Malouna, uz dvostrukog najkorisnijeg igrača lige u vidu Nikole Jokića, bi moglo da donese Denveru još koju priliku da u narednim godinama bude konkurentna za šampionski prsten.

 

 

Majkl Maloun je četvrti trener u ligi sa najdužim stažom u jednom klubu. Ispred njega su samo Greg Popovič u San Antoniju, Erik Spolstra u Majamiju i Stiv Ker u Golden Stejtu. Sa Denverom je na skoru od 375 pobede i 272 poraza u regularnoj sezoni i 37 trijumfa i 31 neuspehom u plej-ofu.

U njegovo eri Nagetsi imaju drugi najbolji procenat pobeda od početka sezone 2018/19 i samo Milvoki Baksi su bolji od njih u ovoj kategoriji. Maloun je takođe i na trećem mestu u istoriji franšize po broju utakmica (647) i pobeda (375). Ispred njega su samo Dag Mo i Džordž Karl.