NBA

Slavni Majk Bibi odao Divca: Vlade je pušio cigarete pre utakmica, glava mu je virila iz kabine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.11.2023 18:06
Slavni Majk Bibi odao Divca: Vlade je pušio cigarete pre utakmica, glava mu je virila iz kabine AP Photo/Guliver/Rich Pedroncelli KINGS AFTER J WILL

Čuveni američki košarkaš Majk Bibi, prisetio se peroda dok je igrao u Sakramentu, gde je proveo najbolje dane u karijeri. Ljubiteljima NBA košarke poznat je po bravuroznim pokretima na terenu, gde je igrao na poziciji plejmejkera, dok je srpskoj javnosti, između ostalog, ostao u sećanju jer je delio svlačionicu u Kingsima sa Peđom Stojakovićem i Vladom Divcem.

Gostujući u podkastu Metjua Barnsa i Stivena Džeksona, bivši plejmejker upitan je da li je ikada video Divca kako puši cigarete, a Bibi je odgovorio potvrdno uz komentar - "pred sam početak utakmice". Odgovor je nasmejao voditelje, a ovako je protekao razgovor.

"Glava mu je virila iznad vrata od kabine u toaletu, pred početak utakmice. Rekao sam `Vlade, dal` je moguće da je je*eno pušiš  cigaretu`? Nisam mogao da poverujem... Odradio je to brzo. Bacio je na pod i otišao na zagrevanje", rekao je Bibi.

 

@shobasketball Those 90’s European bigs were different 🤣 Learn more about the early 2000’s @Sacramento Kings on the latest All The Smoke episode with Mike Bibby on our YouTube. #nba #basketball #sacramentokings #lightthebeam #vladedivac #mikebibby #allthesmoke #showtimebasketball ♬ original sound - SHOWTIME Basketball

 

Bivši košarkaš, koji je odigrao 1.001 utakmicu u karijeri, potom je objasnio koliko je Divac značio Sakramentu. NBA franšizi zbog čijih utakmica je ustajalo pola Srbije početkom 2000-ih godina.

"Vlade je bio kolovođa. Trudio se da sve protekne u najboljem redu. Naravno da je Veb (Kris Veber, prim.aut.) bio lider tima, ali van terena nikada niste primećivali promenu kod Divca bez obzira na to da li je postigao dva ili 30 poena. Uvek biste ga dobili istog, bez obzira na bilo šta", zaključio je Bibi.

Majk Bibi igrao je u NBA ligi 14 godina, a tokom karijere prosečno je beležio 15 poena uz 5.5 asistencija po utakmici. Osim Sakramenta, igrao je i za Vašington, Majami, Vankuver i Njujork Nikse.