NBA

Samo na Areni sport: Luka Dončić ponovo na mestu uspeha, šampion Evrope dočekuje Maverikse

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.10.2023 17:01
Samo na Areni sport: Luka Dončić ponovo na mestu uspeha, šampion Evrope dočekuje Maverikse AP Photo/Kamran Jebreili

Košarkaši Dalas Maveriksa nastavljaju internacionalnu turneju uoči početka nove NBA sezone. Nakon dve odigrane prijateljske utakmice u Abu Dabiju protiv Minesote Timberbulvsa, klub iz Teksasa igraće prvi put ove jeseni na evropskom tlu, a za narednog rivala imaće šampiona Starog Kontinenta - Real Madrid. Susret u Vizink centru počinje u 20:45, a meč it prestonice Španije možete pratiti u direktnom prenosu na TV Arena 1 Premium.

Utakmica u Madridu biće od posebnog značaja za zvezdu Maveriksa Luku Dončića, koji je prve značajnije košarkaške korake napravio u dresu "kraljevskog kluba", odakle se 2018. otisnuo na najveću pozornicu sveta. Sada, nakon pet godina, ponovo se vraća na mesto uspeha, a koliko je njegov povratak, makar na kratko, znači navijačima španskog velikana, govori podatak da je Vizink arena rasprodata gotovo u jednom danu.

Dončić ne isključuje povratak u Evropu

Bez Madrida ne bih bio gde sam sada. Tu sam sve naučio, tu sam trenirao. Svi smo srećni što smo ovde. Još smo u predsezoni, ovo je dobar izazov, igrati protiv Reala neće biti lako. Znam da ću biti uzbuđen zbog dočeka, čekao sam na ovaj dan mesecima. Ako se jednog dana vratim u Evropu, siguran sam da ću se vratiti u Madrid. Ne znam kakva će biti budućnost, ali ako se budem vraćato, to će biti Madrid, sto posto.

Košarkaši Dalasa stigli su u ranim jutarnjim časovima u Madrid iz Abu Dabija, gde su prethodno doživeli dva vezana poraza od Minesote, pa će prvu šansu u ovoj predsezoni tražiti večeras i to bez pomoći Kajrija Irvinga, koji će zbog povrede prepone, utakmicu posmatrati sa klupe. Iako pobede u prijateljskim mečevima nisu od apsolutnog značaja, istorija govori da su NBA ekipe bez trijumfa u pretsezoni, uglavnom loše prolazile tokom aktuelne sezone, pa će biti interenastno videti kako će izabranici Džejsona Kida odgovoriti večerašnjim izazovima uoči poslednje provere sa Detroit Pistonsima 21. oktobra.

Podsetimo, nova NBA sezona počinje 25. oktobra, a sve utakmice iz najjače košaraške lige na svetu možete i ove godine pratiti na kanalima TV Arene sport.