Evroliga

Moramo da zaustavimo njihove glavne igrače: Janis Sferopulos ima plan za Crvenu zvezdu protiv Fenerbahčea

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.01.2024 10:20
Janis Sferopulos i Miloš Teodosić, trener i košarkaš Crvene zvezde MN Press
Janis Sferopulos i Miloš Teodosić, trener i košarkaš Crvene zvezde

Crvena zvezda večeras igra meč 18. kola Evrolige, a na novom gostovanju košarkaša sa Malog Kalemegdana rival će biti bolje rangirani tim najjačeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu - Fenerbahče (18.45). 

Turski velikan iz Istanbula je šesti na tabeli, sa skorom od 10 pobeda i sedam poraza, dok je šampion Srbije pet pozicija niže i ima šest trijumfa u dosadašnjem delu bitke za Fajnal-for. Pa, opet te brojke ne moraju ništa da znače. 

"Igramo protiv tima koji je promenio trenera. Rade neke stvari drugačije i čeka nas potpuno drugačija utakmica u odnosu na onu koju smo odigrali u prvom delu sezone. Moramo da budemo skocentrisani u odbrani kako bi zaustavili njihove glavne igrače. Imaju mnogo dobrih poentera, igrača koji mogu da vam naude. Što se tiče napada, moramo da čitamo te nove stvari koje rade, igramo pametno i napadamo ih na pravi način", rekao je trener Crvene zvezde, Janis Sferopulos, pre puta u grad na Bosforu. 

 

 

Šef stručnog štaba domaćeg sastava, Šarunas Jasikevičijus, ne gleda sa visine goste već i on očekuje težak duel. 

"Njihovi bekovi stvaraju mnogo prilika za postizanje poena. Oni su jedna od najboljih ekipa u ofanzivnim skokovima u Evroligi i tim koji generalno igra čistu košarku. Moramo biti spremni za težak meč", istakao je Litvanac. 

Crveno-beli su 2023. godinu zaključili pobedom nad Igokeom u AdmiralBet ABA ligi, na kom je zapaženu partiju imao i povratnik iz FMP-a, supertalentovani Nikola Topić. 

Evroliga, 18. kolo

utorak

Fenerbahče - Crvena zvezda 18.45

Žalgiris - Alba 19.00

Makabi - Monako 20.05

Olimpijakos - Olimpija Milano 20.15

Partizan - Asvel 20.45

sreda

Valensija - Efes 19.30

Baskonija - Panatinaikos 20.30

Virtus Bolonja - Bajern 20.30

Barselona - Real Madrid 21.00

Standings provided by Sofascore