NBA

Zar je uopšte bilo dileme? Viktor Vembanjama dobio nagradu za najboljeg novajliju u NBA ligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.05.2024 08:40
Viktor Vembanjama Tanjug/AP Photo/Steve Dykes
Viktor Vembanjama

Bio je prvi pik na draftu, izabrao ga je San Atonio, na njemu je bio teret da opravda očekivanja navijačla Sparsa, ali i celokupne svetske košarkaške javnosti, a Viktor Vembanjama je to u potpunosti uspeo i na kraju je, sasvim zasluženo, proglašen za najboljeg novajliju u NBA ligi ove sezone.

Prvotimac "mamuza" je tako postao prvi Francuz kojem je tako nešto pošlo za rukom, a u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu ih je bilo zaista mnogo vrhunskih igrača iz ove zemlje.

 

 

Uz to, mladi reprezentativac "trikolora" je postao tek treći igrač Saprsa koji je dobio ovo laskavo priznanje, dok su pre njega za najboljeg "rukija" proglašavani samo legendarni Tim Dankan i Dejvidu Robinson.

Vembanjama je u tekućoj sezoni prosečno postizao 21,4 poena po utakmici, hvato je 10,6 lopti, imao 3,9 asistencija, ali je njegov tim zauzeo pretposlednje mesto na tabeli Zapadne konferencije sa svega 22 pobede i čak 60 poraza.

Ono što je posebno zanimljivo je podatak da je Francuz dobio svih 99 glasova, čime je postao prvi jednoglasno izglasani MVP još od 2016, kad je to pošlo za rukom Karlu-Entoniju Taunusu.