NBA

Sreća pogledala San Antonio: Sparsi dobitnici NBA lutrije - čudo iz Francuske ide kod Grega Popoviča!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2023 08:25
Sreća pogledala San Antonio: Sparsi dobitnici NBA lutrije - čudo iz Francuske ide kod Grega Popoviča! Tanjug/AP Photo/Laurent Cipriani

U noći za nama održana je lutrija za predstojeći NBA draft, a pravo prvog pika dobila je franšiza iz Teksasa, San Antonio, koga sa klupe predvodi američki trener srpskog porekla Greg Popovič. 

Sve ekipe koje nisu izborile mesto u plej-ofu, dobile su priliku da pojačaju roster na NBA draftu, gde je 14 timova bilo u igri za fanstastičnog Viktora Vembanjambu, 19-godišnjeg košarkaša iz francuskog Metropolitana, koji će, ukoliko ne bude iznenađenja, od naredne sezone nositi dres Spursa.

Drugi pik je završio u Šarlotu, treći u Portlandu, a četvrti u Hjustonu. Podsetimo, pred NBA draft Sparsi, Roketsi i Pistonsi imali su jednaku priliku da dođu do prvog pika sa 14 odsto šansi, a s obzirom kako se završila lutrija, pobednici ovogodišnjeg drafta bez sumnje je franšiza iz San Antonija, dok je Detroit prošao najgore, pošto je zauzeo peto mesto nakon izvlačenja.

 

 

Zvezda drafta će definitivno biti francuski vunderkid, koga američki mediji opisuju kao generacijski talenat i jedan od najperspektivnijih igrača koji će se ikada pojaviti u NBA ligi. Sa svega 19 godina dostigao je visinu od 221 cm, raspon ruku ima oko 240 centimetara, a pored sjajnih fizičkih predispozicija, krasi ga odličan šut. Može da pokriva gotovo sve pozicije na parketu, gde se dobro snalazi na obe strane terena i nema sumnje da će uz legendarnog Popovića još više unaprediti svoju igru u godinama koje dolaze.
 

 

 

 

NBA DRAFT:

1. San Antonio

2. Šarlot

3. Portland

4. Hjuston

5. Detroit

6. Orlando

7. Indijana

8. Vašington

9. Juta

10. Dalas

11. Orlando

12. Oklahoma

13. Toronto

14. Nju Orleans