Vesti iz fudbala

(VIDEO) Simeone i mladi Zerbin potopili Fiorentinu i odveli Napoli u finale Superkupa Italije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.01.2024 21:54
Dijego Simeone i Artur (Fiorentina) Tanjug/AP Photo
Dijego Simeone i Artur (Fiorentina)

Napoli je prvi finalist Superkupa Italije pošto je u Rijadu pobedio Fiorentinu 3:0 (1:0). Prvak Italije je iskoristio drugu priliku na meču, a zatim se branio, da bi u finišu zablistao mladi rezervista Alesio Zerbin sa dva pogotka u dva minuta, pa će u ponedeljak čekati u borbi za trofej boljeg iz duela Intera i Lacija, koji se igra u petak od 20.00 časova uz prenos na TV Arena 1 Premiumu.

Ekipe su igrale veoma dinamično i otvoreno od samog starta, a Napolitanci su iz druge dobre akcije stigli do prednost. Prvu priliku je propustio Politano, da bi sjajnu kontru u gol pretvorio Đovani Simeone. Prvo je Hviča Kvaratskelija na centru izdržao duel sa Nikolom Milenkovićem, produžio akciju do Marija Ruija koji je poslao dobar dubinski pas ka sinu Dijega Simeonea a ovaj iskosa, ne baš iz lake pozicije pogodio suprotan ugao.

Ubrzo se zatresla i mreža Napolija, ali je Beltran bio u ofsajdu, da bi "ljubičasti" u 44. minutu dobili idealnu priliku za izjednačenje. Mario Ruoi je sapleo Ikonea, a krilni napadač je sam hteo da reši situaciju pa se obrukao. Prebacio je ceo gol!

U nastavku meča gledali smo težnju Fiorentine da stigne do izjednačenja, ali ne i velike prilike. Trener Napolija Valter Macari se odlučio da defanzivom brani prednostn i na sreću mu se takva odluka nije obila o glavu. Posle kornera u 84. minutu, mladi rezervista Alesio Zerbin je na drugoj stativi bio brži od rivala i ubacio loptu u mrežu.

Prilikom gola je udario glavom u konstrukciju gola, na sreću, nije se povredio. I ne samo da je ostao na terenu, već je dva minuta kasnije postigao i drugi pogodak na oduševljenje navijača u Rijadu.

Superkup Italije, polufinale

Danas

Napoli - Fiorentina 3:0 (1:0)
/Simeone 22, Zerbin 84, 86/

Petak

Inter - Lacio 20.00 (TV Arena 1 Premium)