Serija A

Kim u Koreji prošao lekarske preglede i ide u Bajern, Napoli se okreće Nikoli Milenkoviću

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.07.2023 15:10
Kim u Koreji prošao lekarske preglede i ide u Bajern, Napoli se okreće Nikoli Milenkoviću Tanjug/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP

Korejski defanzivac Kim Min-jae praktično će narednih dana zameniti dres Napolija za Bajernov, a šampion Italije u zameniku kapitena Fiorentine Nikoli Milenkoviću vidi adekvatnu zamenu, prenose italijanski mediji.

Korejan Kim Min-jae je na odlsuženju vojnog roka u svojoj zemlji, pa je lekarski tim Bajerna morao da otputuje u Seul kako bi dovršio lekarske preglede i pripremio sve za transfer. Taj posao je obavljen, Bajern je već najavio Napoliju da će uplatiti 45 miliona evra koliko iznosi klauzula za raskid, tako da je sportski sektor prvaka Italije već počeo da traži zamenu.

 

 

Nikola Milenković je i pre godinu dana bio velika želja trenera Lućijana Spaletija, ali se na kraju ništa nije dogodilo iako je Fiorentina tada želela da pusti igrača za samo 12,5 miliona evra. U međuvremenu je srpski reprezentativac potpisao novi ugovor i sada je cena dupla - 25 miliona evra. Uz to je briljirao u Ligi konferencija gde je poražen u finalu od Vest Hema, ali je zauzeo mesto u timu sezone.

Promenio se i trener u gradu podno Vezuva, Rudi Garsija je preuzeo tim ali se nije promenilo mišljenje oko toga da je Milenković pravi kalibar za novu sezonu i izazove u Ligi šampiona. Moraće Napoli da požuri, jer Milenković je na listi želja nekoliko klubova iz Engleske, Nemačke i Turske.