Serija A

Bajern plaća klauzulu i dovodi korejskog štopera iz Napolija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.06.2023 19:28
Bajern plaća klauzulu i dovodi korejskog štopera iz Napolija Tanjug/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP

Bajern je prodao Lukasa Ernandeza Pari sen Žermenu za 45 miliona evra i ceo iznos planira da uloži u klauzulu za raskid korejskog štopera Kim Min-jaea i odbranu pojača defanzivcem Napolija. 

Bavarci su uspeli da pobede Mančester junajted u trci za Korejca koji je imao veoma dobru sezonu u Napulju. Kim Min-jae je prihvatio ponuđene uslove i Bajernu ostaje da plati Napoliju klauzulu za raskid koja je prošlog leta bila postavljena na 45 miliona evra, ali samo za klubove van Italije. Napolitanci su krajem jula prošle godine platili Fenerbahčeu 18 miliona evra za "Korejsku stenu".

 

 

Reprezentivac Južne Koreje 49 puta je uspon počeo 2019. godine kada je stigao u kineski Peking Guan, odakle je otišao u Fenerbahče za samo tri miliona evra. Odličnu sezonu u Turskoj naplatio je transferom u Napoli, a posle osvojene titule, prve posle tri decenije za Napolitance (45 mečeva, dva gola), postao je želja većine velikih klubova.

Mančester junajted je imao Korejca "u džepu", nije ga na vreme realizovao i uspeo je da ga izgubi pred ponudom Bajerna. Trener Tomas Tuhel je tako rešio pitanje novog štopera umesto Ernandeza koji je danas potpisao ugovor sa PSŽ do 2026. godine.

 

 

Bajernu sada ostaje glavni zadatak, da postogne dogovor sa Totenhemom oko kupovine Harije Kejna, prve dve ponude od 70 i 80 miliona evra su "pevci" odbili, pričaće samo ako iz Minhena stigne ona od 100 miliona evra.