UEFA Liga konferencije

Nikola Milenković u idealnom timu Lige konferencija: Deklan Rajs najbolji igrač

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.06.2023 19:02
Nikola Milenković u idealnom timu Lige konferencija: Deklan Rajs najbolji igrač Guliver/REUTERS DANIELE MASCOLO

Srpski reprezentativac Nikola Milenković nije uspeo da sa saigračima iz Fiorentine osvoji trofej u Ligi konferencija, budući da su u sredu uveče poraženi od Vest Hema (1:2), ali je defanzivac italijanskog kluba uspeo da uđe u idealan tim takmičenja.

Inače, mesto u tom sastavu koji je na svom sajtu objavila UEFA našlo je čak devet prvotimaca iz klubova koji su igrali finale, a među igrače engleskog i italijanskog kluba se "ugurao" dvojac Bazela – Dan Ndaje i Endi Dijuf (20) iz Bazela, a veznjak švajcarskog tima je proglašen i za najboljeg mladog fudbalera u sezoni.

 

 

Najbolji igrač u sezoni je Deklan Rajs koji prvi kapiten "čekićara" sa podignutim peharom nekog evropskog takmičenja još od legendarnog Bobija Mura koji je to učinio kad je klub iz Londona osvojio Kup pobednika kupova 1965. godine.

"Šest godina sam u klubu i uvek sam ponosno nosio dres Vest Hema. Nije to uvek bilo lako, ali znam da sam uvek davao maksimum. Bili smo ove sezone u opasnosti da ispadnemo iz Premijer lige, ali smo na kraju uspeli, ne samo da izbegnemo selidbu niži rang već i da osvojimo evropski trofej, zbog čega sam veoma uzbuđen", poručio je Rajs.

 

 

Kapiten Vest Hema je ove sezone odigrao 11 mečeva u Ligi konferencija i postigao jedan gol, uz jednu upisanu asistenciju, a tokom sezone je imao čak 92,6 odsto tačnih dodavanja.

Upravo zbog toga Rajs je jedan od najtraženijih igrača ovog leta na fudbalskom tržištu i za njegove usluge su zainteresovani mnogi evropski klubovi uključujući Aarsenal, Mančester junajted i Bajern Minhen.