UEFA Liga Evrope

"Bleki" utučen nakon poraza u finalu LK: Boli kada izgubite na ovakav način

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.06.2023 13:12
"Bleki" utučen nakon poraza u finalu LK: Boli kada izgubite na ovakav način Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Fudbaler Fiorentine Nikola Milenković govorio je posle utakmice finala Lige Konferencija i u prvi plan istakao da njegova ekipa nije smela da primi gol u samoj završnici meča protiv Vest Hema.

Italijanski i engleski tim sastali su se u finalu trećeg po jačini evropskog takmičenja u Pragu, gde su trofej, nakon pogotka Džeroda Bovena u 90. minutu, podigli "čekićari", koji su slavili na kraju sa 2:1.

"Boli kada izgubite na ovakav način. Ponovo smo igrali zaista dobro, ali moramo uvek da budemo koncentrisani, posebno u poslednjim trenucima. Nije trebalo da tako lako primimo gol", rekao je popularni "Bleki" za italijanske medije.

Vest Hem je poveo golom Saida Brahima u 62. minutu, da bi Fiorentina izjednačila pet minuta kasnije preko Đakoma Bonaventure.

"Igrali smo kao tim, ali u nekim situacijama moramo da budemo koncentrisaniji. Imali smo inicijativu, kontrolisali posed, onako kako uvek radimo. Nažalost, percepcija i nagoveštaj opasnosti po gol, tu nismo bili dobri i za to smo platili", zaključio je srpski as.

Porazom u Pragu Fiorentina je ostala bez šanse da zaigra u Ligi Evrope naredne sezone, a pošto je i Seriju A završila na osmom mestu, sva je verovatnoća da neće igrati na međunarodnoj sceni uopšte.

Jedina šansa joj je da UEFA izbaci sedmoplasirani Juventus zbog finansijskih malverzacija, pa da se tako nađe u konkurenziji za Ligu Konferencija.