Vesti iz fudbala

Bajern nudi više od 100 miliona evra Vest Hemu za Deklana Rajsa

komentari (0)

Izvor: Tanjug

18.05.2023 15:45
Bajern nudi više od 100 miliona evra Vest Hemu za Deklana Rajsa Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Fudbalski klub Bajern iz Minhena poslaće ponudu od najmanje 100 miliona evra Vest Hemu za engleskog reprezentativca Deklana Rajsa, prenosi nemački Bild.

Nemački mediji tvrde da je rukovodstvo Bajerna uvereno da može na kraju sezone da angažuje Rajsa, koji već ima ponude Arsenala, Mančester sitija i Mančester junajteda.

"Bavarcima neće da bude problem da potroše i više od 100 miliona evra za ovaj transfer. Trener Bajerna Tomas Tuhel je identifikovao Rajsa kao igrača koji može da donese iskorak u kvalitetu i novi identitet na sredini terena minhenske ekipe. Tuhel želi da Rajs igra ispred štopera, kako bi Džošua Kimih mogao da zauzme ofanzivniju poziciju", navodi se u tekstu Bilda.

Engleski mediji navode da će Vest Hem da traži najmanje 120 miliona evra za engleskog reprezentativca. Rajs (24) je ponikao u Čelsiju, a član Vest Hema je od 2014. godine. On je ove sezone odigrao 46 utakmica za Vest Hem i postigao je četiri gola. On je prošao sve omladinske selekcije Republike Irske, a za prvi tim ove zemlje odigrao je tri utakmice.

Rajs je od 2019. godine standardni prvotimac engleske reprezentacije za koju je postigao tri gola na 41. meču.