Vesti iz fudbala

Superkup Italije na TV Arena sport: Napoli ili Fiorentina, Rijad čeka prvog finalistu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.01.2024 12:28
Trofej Superkupa Italije Guliver
Trofej Superkupa Italije

Rijad je ovih dana stecište jakih evropskih klubova i takmičenja, pa će tako večerašnjim polufinalom NapoliFiorentina (20.00, TV Arena 2 Premium), u prestonici Saudijske Arabije, početi Superkup Italije za čije finale će se sutra nadmetati još Inter i Lacio. Sve to samo nekoliko dana nakon što je madridski Real na istoj teritoriji uzeo Superkup Španije. 

Dakle, na teren će prvo pobednik poslednje Serije A, iz Napulja, i poraženi finalista Kupa Italije iz Firence, dok će svoju priliku da odu u ključnih 90 minuta imati i aktuelni vicešampion iz Rima, te osvajač Kupa sa adresom u Milanu. 

 

 

Napoli je briljirao u sezoni SA 2022/2023, dok ove ne liči na tim koji je do decenijama čekane titule vodio, nerazuno, otpušteni trener Lučano Spaleti. Toliko, da su Napolitanci na Bliski istok stigli kao osmi na tabeli, bez ikakve šanse da odbrane tron u jednoj od pet najjačih evropskih liga. 

Naslednik takođe oteranog Rudija Garsije, Valtero Macari, nije uspeo da napravi ništa veliko, protiv "viole" ne može da računa na golgetera Osimena, Angisu, Mereta, Olivera, Natana... ali je uprkos brojnim problemima sa povredama njegov tim u poslednjem kolu SA izašao na kraj sa Salernitanom. Posle serije od tri utakmice bez trijumfa. 

 

 

"Ljubičastima" nedostaju Kastrovili i Gonzales, dok Kuame igra za Obalu slonovače na Afričkom kupu nacija. Uprkos svemu, srpski reprezentativac Nikola Milenković i ostatak izabranika Vinčence Italijana odlično guraju u šampionatu. 

Toliko da i dalje drže (pre)visoko četvrto mesto, iako su iza njih remi i poraz u poslednjih 180 minuta Serije A. 

Superkup Italije, polufinale

četvrtak

Napoli - Fiorentina 20.00 (TV Arena 2 Premium)

petak

Inter - Lacio 20.00 (TV Arena 1 Premium)

22. januar

finale