Vesti iz fudbala

(VIDEO) Real se revanširao Barseloni i osvojio Superkup Španije: Vinisijus Žunior het-trikom zasenio sve

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.01.2024 21:56
Vinisijus Žunior postiže prvi gol na meču Tanjug/AP Photo
Vinisijus Žunior postiže prvi gol na meču

Real Madrid je u spektakularnom meču pobedio Barselonu 4:1 (3:1), osvojio 13. put Superkup Španije i revanširao se Kataloncima za poraz od prošle godine. Briljirao je Vinisijus Žunior koji je postigao he-trik u prvom poluvremenu i zasenio sve ostale u spekrtaklu na stadionu u Rijadu.

Fenomenalan "Klasiko" su gledali posetioci u Rijadu i jednu nestvarnu partiju Vinisijusa Žuniora koji je od 7. do 39. minutu postigao het-trik za Real i upisao svoje ime u zlatnu knjigu najvećeg španskog duela.

Džud Belingem je izbacio celu odbranu Barselone, a Brazilac je lako predriblao golmana i doneo prednost Realu već u 7. minutu. samo tri minuta kasnije ponovo su madriđani nadmudrili visoko postavljenu odbranu Katalonaca. Rodrigo je na vreme uposlio saigrača iz selekcije Brazila koji je uneo loptu u gol. 

Robert Levandovski je sa 16 metara zakucao loptu u mrežu i najavio povratak Barselone, ali je Arauho oborio Vinisijusa Žuniora, a on je sa bele tačku upisao he-trik. Time je Vinisijus Žunior postao peti igrač u istoriji "Klasika" koji je postigao het-trik u prvom poluvremenu. To su pre njega učinili Samitier (1926), Barinaga (1943), Naro (1951) i Zamorano (1995).

 

 

U nastavku je Rodrigo postigao četvrti gol u 64. minutu, a kada je Arauho bio isljučen sve je bilo jasno. Katalonci su mogli da pretrpe i ubedljiviji poraz. Vinisijus Žunior je očekivano bio MVP finala.