Vesti iz fudbala

Uvek je lepo pobediti Barselonu, a pogotovo kad joj daš tri gola: Vinisijus Žunior zvezda poslednjeg "El klasika"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.01.2024 10:16
Vinisijus Žunior Tanjug/AP Photo
Vinisijus Žunior

Trijumf nad Barselonom uvek je značajan, a za fudbalera Real Madrida, Vinisijusa Žuniora onaj ostvaren u finalu Superkupa Španije u Saudisjkoj Arabiji ima posebnu težinu.

Brazilac, koji je nakon meča proglašen za igrača utakmice, postigao je tri gola i posebno istakao da mu je drago što ih je dao u zemlju u kojoj nastupa bivši igrač Madriđana i njegov iodol - Kristijano Ronaldo.

"Zadovoljan sam osvojenim trofejom, svojom partijom i generalno načinom na koji smo igrali. Želeo bih da se zahvalim svojim saigračima i treneru Karlu Anćelotiju, ali i kompletnom medicinskom bloku u klubu koji mi je omogućio da budem na ovom nivou", rekao je Brazilac i dodao:

 

"Igrati protiv Barsleone nikada nije lako, ali je zato i zadovljstvo kad pobediš uvek veliko. Slavli smo u Saudijskoj Arabiji, mestu gde trenutno igra Kristijano Ronaldo koji je bio moj idol i zaista sam srećan zbog toga, tim pr ešto sma postigao tri gola. Mislim da svi igramo dobro i samo tako treba da nastavimo.

"El klasiko" je i u dalekoj Saudijskoj Arabiji bio veoma vatren sa mnogo tenzija u kojima je, naravno, vrlo aktivno ulčestvovao i Vinisijus Žunior.

"Na terenu jeste bilo tenzija ali stvari koje se dese na terenu ostaju na terenu. Mada, smeta mi i rastužuje me što svi žele da ulaze u tuču sa mnom. Trudim se da ostanem smiren i ne reagujem na to, ali nisam ni ja svetac. Imam svoje žute minute i onda odregaujem kako ne bi trebalo. Znam i da često umem da kažem nešto što ne treba ili na terenu uradim potez ili dribling više, ali sve je to proces i želim svaki dan na unapređujem sebe i kao čoveka i kao igrača".

I za kraj, brzonogi Brazilac je upitan šta misli o mogućem dolasku Kilijana Mbapea ili Erlinga Halanda u Real, ali je on izbegao da odgvori na to pitanje.

"Ne znam, nije na meni da pričam o tome. Postoje u klubu oni koji se bave transfer politikom i to je pitanje za njih. Moje, kao i svih mojih saigrača je da budemo koncentrisani na igru, da se pripremimo za naredne obaveze, a to je Kup Kralja, pa nastavak La lige i onda Liga šampiona", rekao je Vinisijus Žunior.