Vesti iz fudbala

Superkup se igra samo da bi se u finalu sreli Real i Barselona: Igrači Osasune nezadovljni posle meča u Saudijskoj Arabiji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.01.2024 08:22
Fudbaleri Osasune Tanjug/AP Photo
Fudbaleri Osasune

Mnogo nezadovoljstva kod igrača Osasune izazavao je poraz od Barselona u polufinalu Supekupa Španije koji je u četvrak uveče odigran u Rijadu (0:2).

Defanzivac tima iz Pamplone, David Garsija uveren je da je Robert Levandovski prilikom postizanja prvog gola napravio faul i da on nije trebalo da bude priznat.

"To su svi mogli da vide. Suđenje je bilo tendenciozno na stranu Barselone. Žao mi je što je to tako, jer mislim da smo pružuli dobru igru i da smo zaslužili više od ovog poraza", rekao je Garsija, dok je mnogo oštriji bio golman Serhio Erera:

 

 

"Superkup je takmičenje koje je naprvaljeno da se u finalu sastanu Real i Barselona. Svako ko to ne vidi nema pojma o fudbalu. Uostalom zato se i igra u Sudijskoj Arabiji jer navijači u ovoj zemlji žele da vide dva najveća španska kluba, zbog čega su i platili mnogo novca".

Čuvar mreže Osasune zato smatra da Superkup Španije ne treba da se igra na neutralnom terenu, već na Iberijskom poluostrvu.

"Ovo je špansko takmičenje, u njemu učestvuju španski klubovi i trebalo bi da se igra na tlu Španije kako bi naši navijači mogli da dođu na utakmicu i uživaju. Neko nas je nagovoiro da dođemo u Saudijsku Arabiju i mi smo to morali da uradimo jer smo profesionalci", rekao je Erera.

Finalni meč ovogodišnjeg Superkupa Španije biće odigran u nedelju, 16. januara u 20.00 časova uz direktan prenos na TV Arena sport.