La Liga

Mbape prelomio, na leto stiže u Real: Svetski mediji tvrde da je posao gotov, ali nema zvanične potvrde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.01.2024 09:07
Kilijan Mbape Tanjug/AP Photo/Michel Spingler
Kilijan Mbape

Mnogo puta u proteklih nekoliko godina se moglo čuti kako Kilijan Mbape prelazi u Real Madrid, da je posao završen, a da se onda ništa od toga nije desilo.

Svetski mediji, ovoga puta, tvrde da je posao zaista gotov i da najbolji francuski fudbaler na leto definitivno prelazi u redove najtrofejnijeg evropskog kluba.

Prema tvrdnjama sajta footmercato.net dve strane su uspele da postignu dogovor i golgeter PSŽ-a će se na leto preseliti u Madrid i to kao slobodan igrač budući da mu ugovor sa francuskom ekipom ističe u junu.

 

 

Iznos novca za koji Mbape prelazi na "Santjago Bernabeu" nije naveden, ali se samo naglašava da nije u pitanju astronomska brojka kao što se to pisalo ranijih sezona.

Niko od dve strane se za sada nije oglašavao ovim pobodm, ali je predsednik španske ekipe Florentino Perez krajem prošle godine rekao da Francuz ima rok do 15. januara da se izjasni da li prihvata njihovu ponudu ili ne.

S druge strane, pre samo nekoliko dana, Mbape je istakao kako odluku još nije doneo i da trenutno ne želi da se bavi spekulacijama oko svoje budućnosti jer je potpuno fokusiran na obaveze koje ga očekuju u redovima "svetaca".

Dostupne informacije govore i da je bitnu ulogu u dolasku francuskog reprezentaivca u prestonicu Španije imao i podatak da je klub produžio ugovor sa trenerom Karlom Anćelotijem, budući da Mbape o Italijanu ima izuzetno visoko mišljenje i smatra da pod njegovim vođstvom može da osvoji titulu u Ligi šampiona, ali i naslov najboljeg fudblera sveta.