La Liga

Mnogi su ga hteli, a on je želeo samo novi ugovor sa Realom, što je dobio: Anćeloti ostaje u Madridu do 2026. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.12.2023 13:30
Mnogi su ga hteli, a on je želeo samo novi ugovor sa Realom, što je dobio: Anćeloti ostaje u Madridu do 2026. godine Tanjug/Martin Rickett/PA via AP

Sve ono što se prethodnih dana pisalo i pričalo oko produženja saradnje između Real Madrida i Karla Anćelotija ispostavilo se kao tačno, izuzev jednog "sitnog detalja" - dve starne nisu produžile ugovor do 2025. godine, već na 12 meseci duže.

Ovu informaciju potvrdili su vodeći evropski sportski listovi, kao i poznati novinar Fabricio Romani koji je poznat po tome da ne greši u ovakvim situacijama.

 

 

Iskusni stručnjak je na klupi Madriđana proveo pet sezona i za to vreme osvojio deset trofeja od kojih dve titule šampiona Evrope, dva klupska Svetska prvenstva, isto toliko evrospkih Supekupova, kao i španski Kup kralja, dok je po jednom trijumfovao u La Ligi i Supekrupu Španije.

Karlo Anćeloti je jedini trener koji j<e osvojio četiri evropska trofeja i sa 118 pobeda je najsupešniji stručnjak u tim takmičenjima, a uz to je pvi koji je osvajao šampionske titule u Italiji, Španiji Engleskoj, Francuskoj i Nemačkoj.

Prtethodnih meseci se dosta pričalo i o tome da bi Anćeloti karijeru mogao da nastavi kao selektor Brazila, ali je on konstantno isticao da je njegov primarni cilj ostanak na klupi Reala.

Rukovodstvo kluba je dugo oklevalo sa ponudom, Italijan je bio strplji, što mu se na kaju isplatilo i ostaće na klupi najtrofejnijeg svetskog kluba do 3. juna 2026. godine.