Vesti iz fudbala

Finale Superkupa Italije na Areni: Inter juri het-trik, Napoli čeka ovaj trofej devet godina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.01.2024 16:27
Danzel Damfris (Inter) u duelu sa igračima Napolija Tanjug/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP
Danzel Damfris (Inter) u duelu sa igračima Napolija

Inter za osmi, a Napoli za treći trofej Superkupa Italije. Plavo-crni iz Milana će u svom 12. finalu Superkupa Italije, pokušati da dođu do osmog naslova, ali i da naprave het-trik koji u svojim vitrinama ima samo još Milan (1993-1995). Sa druge strane, šampion Italije će u petom finalu uraditi sve da dođe do trećeg trofeja u ovom takmičenju i to posle devet godina (2015). Novi format Superkupa dobiće u Rijadu (Saudijska Arabija) i svog prvog titulara, a meč možete praititiu od 20.00 časova na TV Arena 2 Premium-u.

Ako se sagledaju forma, kvalitet igre i rezultati u ovoj sezoni, sve je na strani vicešampiona UEFA Lige šampiona, koji je u polufinalu eliminisao Lacio (3:0). Trener Simone Inzagi je "dotegao" ekipu, u Lautaru Martinezu i Markusu Tiramu ima ubitačan tandem koji ne postiže samo golove (20 plus 10), već i igrače koji asistencijama (5 plus 11) stvaraju prilike saigračima pa se često u strelce upisuju igrači iz drugog plana Čalhanoglu, Barela, Fratezi...

 

 

Napolitanci su na teži način saznali šta im je u prošloj, šampionskoj sezoni, značio trener Lućano Spaleti, novi selektor Italije. Francuz Rudi Garsija se nije snašao, imao je i objektivnih problema zbog neigranja i statusa Viktora Osimena, ali ni iskusni liac Valter Macari ne može da se pohvali da je unapredio igru i rezultate.

Napoli je tek deveti u Seriji A, ali sa samo tri boda manje od Fioretnine koja je četvrta i u zoni UEFA Lige šampiona. Fiorentina jeste pobeđena u polufinalu 3:0, ali tek u finišu  golovima mladog Alesija Zerbina, koji bi sa Matijom Popovićem trebalo do kraja sezone da igra na pozajmici za Moncu.

 

 

Klub su pojačali Siril Ngonge iz Verone (broj 26) i Hamid Traore (8) koji je stigao iz Bornmuta na šestomesečnu pozajmicu. Očekuje se i oficijalna objava potpisa Matije Popovića za Napoli.

 

 

Neće biti u timu Franka Zambija Anguise i Viktora Osimena, koji su na Kupu Afrike, ali dok se igra nada postoji. Napoli je krajem decembra prošle godine ubedljivo poražen od Intera 3:0 na stadionu "Dijego Armando Maradona", a strelci su bili Čalhanoglu, Barela i Tiram.