Vesti iz fudbala

Superkup Italije na Areni: Inter i Lacio u borbi za finale i duel sa Napolijem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.01.2024 14:45
Lautaro Martinez i Markus Tiram, napadači Intera Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni
Lautaro Martinez i Markus Tiram, napadači Intera

Napoli je slomio otpor Fiorentine i u ponedeljak čeka rivala u finalu Superkupa Italije. Večeras u Rijadu snage će odmeriti Inter i Lacio (20.00, TV Arena 1 Premium) i prema formi, ekipa Simonea Inzagija ima blagu prednost.

Lider Serije A, koji je jedini pravi kiks ove sezone imao eliminacijom iz Kupa Italije od Bolonje, stigao je u Saudijsku Arabiju sa težnjom da ubeleži het-trik trofeja u Superkupu. Prethodne dve sezone "plavo-crni" su podizali ovaj pehar u duelima sa Milanom i Juventusom, ali ovog puta će u novom formatu morati da sruše dve prepreke. Inzagi nema problema sa sastavom tima, nema samo Huana Kvadrada koji se muči sa povredom Ahilove tetive.

 

 

Lacio je podigao formu, nanizao je pet uzastopnih pobeda, plasirao se u završnicu Kupa Italije a vratio se i u trku za Evropu u Seriji A. Trener Maurisio Sari nema na raspolaganju samo napadača Kasteljanosa, ostali su zdravi i orni za meč.

Inter je 17. decembra prošle godine pobedio Lacio u Rimu 2:0, golovima Lautara Martineza i Markusa Tirama. Lacio je u tom meču bio egal rival, ali je napravio dve krupne greške koje su ga koštale poraza.

 

 

Superkup Italije, polufinale

Četvrtak

Napoli - Fiorentina 3:0 (1:0)
/Simeone 22, Zerbin 84, 86/

Petak

Inter - Lacio 20.00 (TV Arena 1 Premium)