Serija A

(VIDEO) Lautaro u nadoknadi srušio Napoli i doneo Interu trofej Superkupa Italije: Inzagi ispisao istoriju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.01.2024 22:05
(VIDEO) Lautaro u nadoknadi srušio Napoli i doneo Interu trofej Superkupa Italije: Inzagi ispisao istoriju Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Fudbaleri Intera osvojili su italijanski Superkup, posle minimalnog trijumfa nad Napolijem u finalu, a junak "neroazura" i strelac pobedonosnog gola bio je Lautaro Martinez u samoj završnici - 1:0 (0:0).

Napoli je u 60. minutu ostao sa igračem manje kada je drugi žuti karton zaradio Đovani Simeone, da bi u nastavku, uprkos velikoj borbi šampiona, Inter je ipak uspeo da iskoristi brojčanu prednost na terenu. 

Na odluku se čekalo sve do 91. minute. Nakon dobre akcije i prizemnog centaršuta Pavara sa desne strane, Lautaro Martinez je reagovao na najbolji mogući način i preciznim udarcem loptu poslao u mrežu za vođstvo i veliko slavlje svoje ekipe.


Napolitanci su tada krenuli na sve ili ništa, ali nisu mogli do izjedančujućeg pogotka, pa su "neroazuri" stigli do trofeja Superkupa. Ekipa iz Milana bila je bolji protivnik na terenu, no veliku ulogu u tome igrao je spomenuti crveni karton iz 60. minute.

Treba spomenuti i da je Simone Inzagi ispisao istoriju, s obzirom da je postao prvi trener koji je pet puta osvojio ovaj Superkup.

Mečevi Superkupa Italije igrali su se u saudijskom Rijadu.