Vesti EURO 2024

Bugarski mediji: Krstajić uskoro bivši, navodno mu je pronađena i zamena na mestu selektora?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.10.2023 21:45
Bugarski mediji: Krstajić uskoro bivši, navodno mu je pronađena i zamena na mestu selektora? Facebook/Team Bulgaria

Selektor reprezentacije Bugarske Mladen Krstajić, broji poslednje dane na klupi nacionalnog tima naših komšija. Prema pisanjima pojedinih bugarskih medija, srpski stručnjak je "već bivši", a njega će na kormilu reprezentacije navodno zameniti selektor mlade selekcije Aleksander Dimitrov.

Fudbalska reprezentacija Bugarske nalazi se na poslednjem mestu u grupi G kvalifikacija za EURO 2024, sa svega dva osvojena boda iz šest utakmica. A, posle neuspeha protiv Litvanije (0:2) i činjenice da bi lako moglo da se desi da Krstajić postane prvi selektor koji sa Bugarskom nije zabeležio pobedu u kvalifikacijama za kontinentalni šampionat još od 1960. godine, jasno je da su srpskom treneru dani gotovo odbrojani na mestu šefa stručnog štaba reprezentacije.

Javnost u Bugarskoj je nezadovoljna. Određeni krugovi glasno traže smenu bivšeg fudbalera, koji se nalazi u bezizlaznoj situciji. A, pojedini tamošnji mediji navode da bi naredne dve utakmice protiv Mađarske i Srbije, mogao da vodi neko drugi. Na vodećoj listi kandidata je Aleksander Dimitrov. Selektor mlade reprezentacije, koji se nameće kao logično rešenje, posle solidnih rezultata sa omladincima. A, u narednom periodu ostaje da se vidi da li su pisanja bugarskih medija istinita ili ne.

Bugarska je trenutno u negativnoj seriji od osam utakmica bez pobede u svim takmičenjima. U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo upisala je po bod u duelima sa Litvanijom i Srbijom, dok je poraze zabeležila protiv Mađarske, Crne Gore (dva puta) i Litvanije.

Nedavna izjava Krstajića o potencijalnoj ostavci na mestu selektora.

"Ponašam se profesionalno, stojim mirne savesti i znam šta radim. Ljudi iznad mene moraju da donesu odluku. Imam podršku fudbalskog sindikata. Najviše komuniciram sa Georgijem Ivanovim i osećam podršku od njega. Poštujem sve kolege, to važi i za Aleksandra Dimitrova. Moj posao je da treniram tim, a fudbalski savez mora da donese odluku. Da proceni da li ima poboljšanja“, rekao je Krstajić.