Vesti iz fudbala

Krstajić posle poraza u Podgorici: Više ne možemo na EP, ali Bugarska ni pred kim neće pokleći

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.09.2023 09:10
Krstajić posle poraza u Podgorici: Više ne možemo na EP, ali Bugarska ni pred kim neće pokleći Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic

Ni šestu utakmicu u nizu fudbaleri Bugarske nisu uspeli da pobede, u Podgorici su protiv Crne Gore pretrpeli treći poraz u toj seriji i sada je defnivno jasno da ekipa selektora Mladena Krstajića ne može da se plasira na Evropsko prvenstvo.

Sa samo dva osvojena boda selekcija naših istočnih komšija deli poslednje mesto u grupi G sa Litvanijom, ali srpski stručnjak kaže da nema šta da zameri svojim igračima.

"Svaka čast Crnoj Gri, ali mislim da smo mi u ovoj utakmici bili bolji tim, ali na žalost, to se ne pamti, već su važni samo bodovi i ja im čestitam na tome. Oni su u Litvaniji u finišu nesretno ostali bez sva tri boda, ovde su na taj način uspeli da pobede, a nama se tako nešto desilo četiri puta. I upravo to mi je najžalije. Ja sam sve ovo prošao kao igrač i kao trener, ali mi je žao ovih mladih igrača koji tek počinju karijeru", rekao je Krstajić i nastavio:

"Prvo poluvrme smo kontrolisali dešavanja na terenu, Crna Gora nije postojala 42 minuta i onda su iskoristili našu konfuziju i poveli. Ipak, rekao sam igračima na poluvremenu da ćemo doći u situaciju da pobedimo, jer sam video da smo bolji i uspeli smo da damo jedan gol, ali smo promašili penal i imali nekolko nerealizovanih zicera. To je fudbal, to se dešava i nemam šta da zamerim mojim igračima".

Pred selekcijom Bugarske sada su mečevi protiv Litvanije i Mađarske kod kuće, odnosno Srbije u gostima, a Krstajić veruje da će njegovi igrači uspeti da osvoje još bodova.

"Ostali smo bez šansi da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, ali to ne znači da ćemo stati. Nastavićemo da igramo najbolje što umemo i ni pred kim nećemo pokleći", naglasio je srpski stručnjak.