Vesti iz fudbala

Novi poraz Bugarske, ali Krstajić nije zabrinut: Srpski stručnjak misli da je na pravom putu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.09.2023 12:04
Novi poraz Bugarske, ali Krstajić nije zabrinut: Srpski stručnjak misli da je na pravom putu MN Press

Fudbaleri Srbije će u nedelju od 20.45 časova igrati meč 5. kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Litvanije u Kaunasu, a od 18.00 čsova u Podgorici će se u okviru grupe G sastati Crna Gora i Bugarska.

Domaći sastav je u prošlom kolu remizirao protiv surtrašnjeg rivala "orlova", dok su Bugari na čijoj klupi sedi bivši selektor Srbije, Mladen Krstajić, poražen u prijateljskom meču od Irana u Plovdivu 0:1.

Vezali su tako igrači naših istočnih komšija petu utakmicu bez pobede, od toga su pretrpljena čak tri poraza, mediji u ovoj zemlji su nezadovoljni, ali ne i srpski stručnjak.

"Igrali smo protiv dobrog rivala, ali znam da nismo bili na zavidnom nivou u defanzivnim zadacima i tu ne mislim samo na poslednju liniju tima, već na celu ekipu. Bisli smo daleko od njihovog gola, ali je važno da smo pokušavali. Drago mi je što nas je podržao ovoliko veliki broj ljudi i mislim da se selekcija Bugarske nalazi na dobrom putu", rekao je Krstajić.

Bugarska je u dosadašnjem delu kvalifikacija odigrala četir utakmice i osvojila samo dva boda, te zauzima poslednje mesto na tabeli grupe G, dok Crna Gora ima pet, dva manje od Srbije i potencijalni trijumf "lavova" u Podgorici bi pogurao "orlove" ka plasmanu na Evropsko prvenstvo.