Vesti iz fudbala

Bugari bez pobede u 2023. godini: Za dva ili tri dana se odlučuje o sudbini Mladena Krstajića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.10.2023 12:57
Bugari bez pobede u 2023. godini: Za dva ili tri dana se odlučuje o sudbini Mladena Krstajića MN Press

Čelnici Fudbalske federacije Bugarske u naredna dva ili tri dana odlučuju o tome da li će Mladen Krstajić ostati selektor, ali tamošnji mediji prenose da su veće šanse da mu se uruči otkaz.

Porazom od selekcije Albanije 0:2 u Tirani, naše istočne komšije su došle u situaciju da u celoj 2023. godini nisu ostvarile nijednu pobedu, a odigrale su devet utajkmica, od kojih su poražene na šest, uz četiri remija.

Poslednji trijumf Bugarska je imala u novembru prošle godine na prijateljskoj utakmici protiv Kipra u gostima (2:0), a u septembru iste godine su pobedili protiv Severne Makedonije u Ligi nacija (1:0).

"Ne bi bilo pošteno reći da je samo Krstajić kriv za ovo što nam se dešava, jer je u poslednje vreme bilo mnogo problema oko sastavljanja tima. Njegov osnovni cilj je bio da podmladi tim, imao je hrabrost da to uradi, ali s druge strane, nije suština ni u tome da imate samo mlade igrače. Ukoliko Savez odluči da ga smeni, njegov nalsednik će mortai da nastavi tim putem davanja šans emladim igračima", prenose bugarski mediji reči potrepdesdnika FS Bugarske, Emila Kostadinova.

Visoki funkcioner nacionalne federacije najavljuje i to da će, u slučaju da Krstajić dobije nepoverenje, njegov naslednik biti domaći stručnjak.

"Nemamo više prostora za bilo kakav eksperimet. Videćomo šta će biti u naredna dva ili tri dana kada bi trebalo da bude donešena definitivna odluka. Ukoliko se ispostavi da Krstajić nema poverenje, ugovor će odmah biti raskinut, jer mi nemamo problema sa finansijama", rekao je Kostadinov.

Bugarska naredni meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u kojima više nema nikakve šanse za plasman na završni turnir, igra 16. novembra protiv Mađarske kod kuće, a zatim 19. novembra gostuje Srbiji i na tom susretu "orlovima" je dovoljan bod za plsman u Nemačku.