Vesti iz fudbala

Bugarska predstavila novog selektora pred meč sa Srbijom: Iliev obećava bolje rezulate

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.11.2023 11:44
Bugarska predstavila novog selektora pred meč sa Srbijom: Iliev obećava bolje rezulate Guliver images

Aktuleni trener bugarskog tima Černomorec, Ilian Iliev, od ove srede je i zvanično naslednik Mladena Krstajića na klupi nacionalnog tima Bugarske.

Iskusni stručnjak je predstavljen javnosti kao neko ko može da donese mnogo koristi reprezentaciji, a na zvaničnom predstavljaju je rekao da očekuje od igrača da budu hrabriji i konkretniji nego pod vođstvom srpskog stručnjaka.

"Nisam mogao da odbijem ponudu nacionalnog tima i dogovorili smo se da ostanem dve godine i sedam meseci. Na leto mi ističe ugovor u klubi i posle ćemo videti da li ću nastaviti da radim tamo. Imam želju da pomognem, a mislim da to treba da uradi i svako ko ko voli Bugarsku. Siguran sam da ovaj tim može da pruži više nego što je do sada pokazao", rekao je Iliev.

Novi selektor reprezentacije Bugarske će debi na klupi imati protiv selekcije Mađarske 23. novembra, a već naredna utakmica će mu biti ,rotiv Srbije u Leksovcu, četiri dana kasnije.

"Moj prvi zadatak je da kod igrača podignem samopouzdanje i da budu malo odgovorniji taktički. Bugarska nije zemlja sa velikim brojem fudbalera, moramo da se koncntrišemo na ono što imamo, ali ne možemo samo da se oslonimo na mlade igrače. Potrebni su nam i oni stariji sa iskustvom., a verujem da ćemo imati dobre rezultate", rekao je Iliev.