Vesti EURO 2024

Srbija ima imperativ u Litvaniji: Crna Gora pobedila i pretekla je na drugom mestu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.09.2023 20:07
Srbija ima imperativ u Litvaniji: Crna Gora pobedila i pretekla je na drugom mestu MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije bije bitku za direktan plasman na Evropsko prvenstvo, gde našeg nacionalnog tima nema još od 2000. i generacije koju je još kao igrač predvodio sadašnji selektor Dragan Stojković Piksi.

Poraz od Mađara u Beogradu (1:2) dosta je zakomplikovao situaciju u borbi za prva dva mesta u Grupi G i severne komšije odvojio na tri boda viška i prednost domaćeg terena kada se 14. oktobra opet budu sastale dve reprezentacije koje su i pre početka kvalifikacija važile za prve favorite.

Ali, sada se ozbiljno u trku umešala i Crna Gora.

Pred utakmicu sa Litvanijom, "orlove" je na drugom mestu pretekla Crna Gora pobedivši pred svojim navijačima Bugarsku 2:1 (1:0).  Pobedu "sokolovima" doneo je Stevan Jovetić u sedmom minutu sudijske nadoknade. A, vrlo lako je rezultat mogao da bude i u korist tima Mladena Krstajića da su napadači Bugarske imali više koncentracije u šansama posle izjednačenja, ali i sa penala na početku drugog dela.

Bilo je puno bure na stadionu Budućnosti, moglo je i mnogo više golova na obe strane od tri viđena, posebno u finišu meča. Domaćin je poveo preko Stefana Savića golom u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, da bi Bugari izjednačili u 79. preko Preslava Borukova.

Svašta se dešavalo u drugom poluvremenu.

Bugari su u 61. minutu promašili penal, a prethodno je Igor Vujačić zbog povlačenja zaradio drugi žuti karton, pa je domaćin više od pola sata igrao sa igračem manje. Na sreću po Crnu Goru Kiril Despodov nije iskoristio najstrožu kaznu.

U finišu meča Stevan Jovetić je pogodio prečku, a Bugari propustili dve sjajne prilike za potpuni preokret. Kazna je stigla par minuta pre kraja…

TABELA, GRUPA G: Mađarska 10 (4), Crna Gora 8 (5), Srbija 7 (4), Litvanija 2 (4), Bugarska 2 (5).

Večeras se sastaju Litvanija i Srbija.

RASPORED SRBIJE:

20.45h Litvanija
14. oktobar Mađarska (u gostima)
17. oktobar Crna Gora (kod kuće)
19. novembar Bugarska (kod kuće)

RASPORED CRNA GORA

17. oktobar Srbija (u gostima)
16. novembar Litvanija (kod kuće)
19. novembar Mađarska (u gostima)