Vesti EURO 2024

Dragan Stojković za TV Arena sport: Veliki dan za srpski fudbal!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.11.2023 17:14
Selektor Srbije Dragan Stojković MN Press
Selektor Srbije Dragan Stojković

Posle 24 godine reprezentacija naše zemlje obezbedila je plasman na Evropsko prvenstvo. Uprkos remiju sa Bugarskom (2:2) u poslednjem kolu kvalifikacija, Srbija je vizirala kartu za Nemačku. A, odmah po završetku izuzetno teške utakmice u Leskovcu utiske za Arenu sport sumirao selektor Dragan Stojković.

Srbija je povela golom Veljkovića u ranoj fazi utakmice. Bugarska je za 10 minuta u drugom poluvremena stigla do preokreta, da bi Babić u 82. minutu postavio konačnih 2:2. 

"Veliki je dan za srpski fudbal. Dočekali smo i to da Srbija ima svoju ekipu na Evropskom prvenstvu. Čestitke momcima, koji su odradili sjajan posao. Borili su se otpočetka do kraja i jako smo srećni što smo vizirali kartu za Nemačku. Juče sam rekao na konferenciji da će biti uzbudljiva utakmica za gledanje i da neće biti laka. I to se na kraju i desilo desilo", rekao je Stojković i dodao:

"Prvo poluvreme smo kontrolisali rezultat, stvarali šanse i dobre pozicije. Poveli smo 1:0. Opet su nam se dogodile neke greške u odbrani. Dali smo poklon golove rivalu, ali smo uspeli da se izdignemo. Nije bilo lako na psihološkom planu jer smo znali kakav je bio. Ali, moji momci su pokazali kvalitet i na kraju smo ostvarili rezultat koji nas vodi na Evropsko prvenstvo", zaključio je selektor Srbije.