Vesti EURO 2024

Litvanci pobedili Bugare u Sofiji, selektoru Mladenu Krstajiću predstoje teški dani

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.10.2023 19:55
Litvanci pobedili Bugare u Sofiji, selektoru Mladenu Krstajiću predstoje teški dani MN Press

Novi težak udarac selekciji Bugarske i selektoru Mladenu Krstajiću u kvalifikacijama za EURO 2024. godine zadala je Litvanija! U Sofiji, pred malim brojem gledalaca, Litvanci su iskoristili igrača više (isključen Krajev) i pobedom od 2:0 (1:0) fenjer u Grupi "G" prepustio Krstajiću kome se sada ozbiljno drma fotelja. Obe selekcije nemaju šansu za plasman na EURO.

Obe ekipe su u uvodnih 10 minuta propustili dve velike prilike. Slivka je odlično ušao iz drugog plana, primio na grudi loptu koju mu je uputio Lasickas, ali je golman Đulgerov odlično intervenisao. Nedugo zatim kapiten domačina Kiril Despodov je bio sam na drugoj stativi i glavom je šutirao iznad prečke.

Bugari su imali inicijativu, Borukov i Delev su propustili dve lepe prilike, a onda je u 41. minutu Krajev zaradio isključenje zbog drugog žutog kartona. Kako to obično biva, nesreća ne dolazi sama, posle kornera u 45. minutu Širvijs je odbitak poslao u mrežu za vođstvo Litvanije na poluvremenu.

Selektor Mladen Krstajić reagovao je na pauzi, napravio je tri izmene, ali je Litvanija pokazala a ima odličnu tranziciju. Lasickas je centrirao sa desne strane, a levi bek Širvijs je u padu glavom smestio loptu u mrežu i u potpuno demoralisao domaćina. Lasickas je odigrao odlično meč, bivši igrač Voždovca je i zatresao mrežu Bugarske u 74. minutu, ali je bio u ofsajd poziciji.

Litvanci su pobedili na gostovanju posle 15 uzastopnih mečeva.

Bugarska - Litvanija 0:2 (0:1)

Stadion: Vasil Levski.
Sudija: Georgi Kruašvili (Gruzija)
Strelci: Širvijs u 45. i 55. minutu.
Crveni karton: Krajev (Bugarska) u 41. minutu.

BUGARSKA: Đulgerov - Dimitrov, Antov (od 46. S. Petrov), Gruev - V. Popov, Čočev (od 46. L. Petkov), Krajev, Petkov (od 85. Turicev) - Despodov, Borukov (od 46. Rusev), Delev (od 78. Ivanov).

LITVANIJA: Zubas - Lasickas, Klimavičijus, Lekiatas, Širvijs - Utkas, Vorobjevs - Slivka (od 79. Jankauskas), Gineitis (od 70. Rimeikis), Černih (od 70. Novikovas) - Paulauskas (od 85. Steponavičijus).

 

Kvalifikacije za EURO, sedmo kolo

Grupa "G"

Bugarska - Litvanija 0:2 (0:1)
/Širvijs 45, 55/

Mađarska - Srbija 20.45 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore