Vesti EURO 2024

I Čočev napada Srbiju: Krstajić veruje prvom strelcu bugarske lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.06.2023 23:20
I Čočev napada Srbiju: Krstajić veruje prvom strelcu bugarske lige Tanjug/AP Photo/Denes Erdos

Fudbalska selekcija Bugarske ubeležila je dva početna poraza u kvalifikacijama za EURO 2024. godine i pred selektorom Mladenom Krstajićem dva junska duela sa Litvanijom (17. jun) i Srbijom u Razgradu (20. jun) su ključna za dalji tok takmičenja.

Krstajić je okupio reprezentativce na startu priprema i morao je da napravi jednu izmenu. Štoper Ivan Turicov nije spreman, pa je pozvan Patrik Gabrijel Galčev iz Levskog. Mnogo više problema imao je selektor Srbije Dragan Stojković koji ne može da računa na svu trojicu golgetera: Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića u Luku Jovića.

Najbolji strelac bugarskog šampionata Ivajlo Čočev dobio je poziv Krstajića i mnogo smatraju da je srpski stručnjak uradio pravu stvar. Čočev ima 30 godina, iskustvo igranja u Palwrmu (pet sezona), ali je po mnogima bio ne samo najbolji igrač CSKA 1948, već i čitave lige. Iako je ofanzivni vezni igrač, bio je prvi strelac lige sa 21 golom. Prema bugarskim medijima, Čočev bi mogao da igra iza Despodova.

 

 

Krstajićev izbor za mečeve sa Litvanijom i Srbijom:

Golmani: Naumov (CSKA 1948), Đolgerov  (Černo More), Andreev (Levski)

Odbrana: Hristov (Venecija), D. Krstev (Fiorentina), Antov (Monca), S. Petrov (CSKA 1948), A. Petkov (Arda), H. Petrov (CSKA), Popov (Černo More), Galčev (Levski).

Vezni red: Stojanov (Nes Ziona), Jordanov (Spartak Varna), M. Petkov, Kraev, F. Krstev, Stefanov (Levski), Čočev (CSKA 1948), Šopov (CSKA), Iliev (Inter Milano)

Napadači: Rusev (CSKA 1948), Despodov, Delev (Ludogorec), Minčev (Sparta Prag).