UEFA Liga šampiona

Moramo da podignemo naš nivo igre, ali i da Mančester siti ima loš dan: Barak Bahar smiren pred duel sa prvakom Evrope

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.09.2023 20:25
Moramo da podignemo naš nivo igre, ali i da Mančester siti ima loš dan: Barak Bahar smiren pred duel sa prvakom Evrope Tanjug/AP Photo

Pred završni trening ekipe uoči sutrašnjeg duela sa Mančester sitijem, u prvom kolu grupne faze Lige šampiona (21.00, TV Arena 1 Premium), trener Crvene zvezde, Barak Bahar, obratio se engleskim medijima i srpskim izveštačima sa Ostrva.

Izraelski stručnjak odmah je podsetio javnost da će sa svojim fudbalerima ići ni manje ni više nego na aktuelnog evropskog prvaka, sa trofejnim magom u ulozi stratega, Žozepom Pepom Gvardiolom, golgeterom ekstra klase Erlingom Halandom, mnoštvom vrhunskih igrača na drugim pozicijama, upravom koja nemilice troši pare za novajlije i plate... 

 

 

"Svi poznaju tim protiv koga igramo, sutra bi trebalo da pokažemo našu snagu. Nismo imali mnogo vremena da pripremimo za ovaj meč, svi znamo da smo imali mnogo obaveza u domaćem prvenstvu. Ali ispred nas je mnogo posla, jer do utakmice ima još vremena", poručio je Barak Bahar.  

Javnost, stručnjaci i navijači radoznali su da vide da li će prvak Srbije poptuno odustati od svog ofanzivnog stila, zbog njegove rizičnosti u okršajima sa napadački potentnim timovima, modifikovati je ili ostati privržena svom stilu, čak i posle dva vezana poraza sa previše primljenih pogodaka u poslednjim kolima nacionalne lige. 

"Neću mnogo da menjam. Igraćemo sa najboljim timom kojim raspolažemo. Znam da moramo da podignemo naš nivo igre, budemo oni kakvi smo navikli tokom leta. Potrebno je i da imamo dobar dan i sreća, a Mančester loš dan".

Pep Gvardiola je u toku dana, na svojoj konferenciji za medije, ukazao poštovanje Baraku Baharu rečima da je reč o hrabrom stručnjaku. Međutim, svestan je Izraelac da strateg Mančester Sitija neće imati ni trunku emocija na početku odbrane kontinentalnog trona. 

 

 

"Lepo je čuti da je Pep rekao tako nešto za mene, reč je o jednom od najboljih trenera u istoriji fudbala. Ali mi moramo da opravdamo njegove reči i pokažemo se na terenu. Voleo bih da posle meča sednem sam sa sobom i kažem da smo bili hrabri, pametni i onakvi kakvi stalno treba da budemo“.

Upitan je i ko jće igrati trećeg štopera, pored Mijailovića i kapitena Dragovića. Kandidat je i novajlija Điga?

!Videćemo sutra kako ćemo igrati. Imamo dobre igrače, sa mnogo samopouzdanja. Sačekajte sutra", kratko je odgovorio Bahar.