UEFA Liga šampiona

Meč bez rezultatskog značaja, ali svakako spektakl: Uroš Spajić motivisan za novi susret sa evropskim prvakom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.12.2023 17:30
Uroš Spajić, defanzivac Crvene zvezde, proslavlja gol za crveno-bele MN Press
Uroš Spajić, defanzivac Crvene zvezde, proslavlja gol za crveno-bele

Fudbaleri Crvene zvezde već su se oprostili od sna o evropskom proleću, ali sutrašnji duel sa Mančester sitijem (18.45, TV Arena 1 Premium) sam po sebi je dovoljno ogroman motiv za svaki tim na kugli zemaljskoj, pa i za lidera Mozzart Bet Superlige Srbije, jer su "građani" bili bez premca u prethodnoj sezoni Lige šampiona. 

Ta činjenica, domaćinski ambijent i septembarski poraz na "Etihadu" (3:1) naoštriće sigurno sva čula izabranika Baraka Bahara i učiniti da "izginu" pred svojim "delijama". 

"Ne treba puno pričati, svesni smo svega. Bez rezultatskog značaja, ali svakako spektakl, novo iskustvo. Igraćemo protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi, u svetu. To je satisfakcija za svakog igrača. Značiće nam sigurno na planu samopouzdanja. Biće lepa utakmica za sve, očekujem dobru utakmicu", rekao je u ime ekipe Uroš Spajićem, kom bi ovo mogao da bude prvi nastup u tekućoj sezoni elitnog klupskog takmičenja. 

Da je bio zdrav i prav sigurno bi ranije upisao minute, ovako će na oproštaju od evropske scene verovatno dobiti priliku da podseti na svoje najbolje dane na "Rajku Mitiću" i klubovima širom Evrope. 

"Poseban motiv imam pred svaku utakmicu kada igram za Zvezdu. Naravno da je Liga šampiona nešto posebno, meni je krivo što sam bio u nekom tunelu da nisam video svetlo. Nisam bio na svom nivou, nisam bio to što je trebalo, to je tako. Ali, nisam odustajao i sada se dobro osećam. Vraćam se, nisam 100 spreman, ali sam na nivou koji je meni zadovoljavajući. Uglavnom ugledao sam svetlo na kraju tunela i pratim ga. To što je bilo je iza mene, želim da doprinesem i pomognem", zaključio je Spajić u ime četvrtoplasiranog tima grupe G Lige šampiona.

Crveno-beli imaju jedan bod na kontu i ne mogu da se izmeste u Ligu Evropi, gde je završio Jang Bojs (4). Vodeći tandem - Mančester siti (15) i Lajpcig (9) nastavljaju bitke u najjačem takmičenju pod okriljem Evropske fudbalske federacije.