UEFA Liga šampiona

Želimo pobedu protiv brzog i ofanzivno agresivnog tima: Gvardiola spremio Mančester siti za Crvenu zvezdu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.09.2023 15:48
Želimo pobedu protiv brzog i ofanzivno agresivnog tima: Gvardiola spremio Mančester siti za Crvenu zvezdu Guliver/AP Photo/Dave Thompson)

Fudbaleri Crvene zvezde otputovali su danas u Mančester, gde će sa domaćim Sitijem sutra odigrati meč prvog kola G grupe Lige šampiona (21.00, TV Arena 1 Premium), a trener rivala crveno-belih Žozep Pep Gvardiola prostudirao je igru gostiju iz Beograda.

Strateg aktuelnog vladara Evrope nije se dao zavarati vezanim porazima tima iz Ljutice Bogdana u prvenstvu Srbije, jer je analizom tih i drugih utakmica ove sezone video koliko naš predstavnik u eliti može da bude opasan. 

"Zvezda igra agresivno, ne brane čovek čoveka, ali su spremni i na takvu igru. Brzi su u tranziciji, igraju u formaciji 5-3-2 i neophodno je da pročitamo njihovu igru", primetio je Španaca. 

Gvardioli je od rasnije poznat i trenerski rad Baraka Bahara, s kojim je bivši prvak Starog kontinenta i sveta ušao u novu sezonu. 

"Video sam da je prošle sezone bio u Makabiju iz Haife i da su imali tešku grupu sa Pari Sen Žermenom. Video sam malo šta je uradio sa Makabijem protiv Mbapea i Mesija. Bili smo impresionirani hrabrošću. Verujem da će i sutra izaći sa sličnim stavom".

Naravno, sve te pohvale nemaju veze sa ambicijama "građana", rešenih da pobedom počnu odbranu trona. 

"Uvek nam je cilj pobeda. Prvo želimo da prođemo grupnu fazu, pa osminu fnala... Korak po korak, da pokušamo da osvojimo trofej. Ishod će zavisiti od naše igre. Veoma smo srećni što u takmičenje ulazimo kao branilac krune i sutra ćemo pokušati da napravimo prvi korak. Uvek smo bili jaki na domaćem terenu, a Liga šampiona je takmičenje koje vas tera da pružite sve od sebe, da ne odustanete. Želimo pobedu sutra, protiv tima koji je veoma agresivan i brz u ofanzivi".

Prema njegovim rečima, sutra uveče u protokolu neće biti mesta za Matea Kovačića i Džeka Griliša. Iz objektivnih razloga. 

"Oporavljaju se, ali ne za sutra. Nadamo se da će nam trebati za Notingem ili sledeće utakmice. Pogledajte kako napredujemo bez njih. Nadamo se da će nam uskoro biti na raspolaganju, treba nam Džek da se nadmeće sa Džeremijem Dokuom, da igrači imaju konkurenciju i osećaj da moraju da igraju dobro da bi bili u postavi", zaključio je Gvardiola.