UEFA Liga šampiona

Mančester siti ima kadrovske probleme: Gvardiola protiv Zvezde možda izvede "drugi tim"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.09.2023 10:27
Mančester siti ima kadrovske probleme: Gvardiola protiv Zvezde možda izvede "drugi tim" Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola izjavio je da ima problema sa povređenim igračima uoči meča prvog kola fudbalske Lige šampiona protiv Crvene zvezde, prenose britanski mediji.

Mančester siti je u prvih pet kola Premijer lige ostvario pet pobeda i nedavno je osvojio evropski Superkup, dok je u Komjuniti šildu poražen od Arsenala.

"Manje igrača na klupi je problem. Kada imate mnogo povreda, problem nije samo danas, nego sutra ili za tri, četiri, pet utakmica. Žao mi je, biće utakmica gde ćemo morati da igramo sa fudbalerima drugog tima jer ne smemo da rizikujemo povrede glavnih igrača. Kevin de Brujne i Džon Stouns su i dalje povređeni, za Matea Kovačića i Džeka Griliša još ne znam šta se dešava", rekao je Gvardiola i dodao:

"Ne znam koliko dugo će biti van tima... Mislim da neće biti spremni za Crvenu zvezdu, videćemo još, korak po korak. Potom gostujemo Njukaslu u Liga kupu. Kada imate ceo tim na raspolaganju, onda idete u Njukasl sa dobrom ekipom".

Utakmica između Mančester sitija i Crvene zvezde biće odigrana sutra od 21 čas (TV Arena 1 Premium), a Sitiju potom sledi duel sa Notingem Forestom u Premijer ligi i gostovanje Nukaslu u Liga kupu, dok Crvenu zvezdu očekuje "večiti derbi" protiv Partizana.

Gvardiola je podsetio da su pojedini igrači prošle nedelje imali obaveze u svojim reprezentacijama zbog čega su i oni umorni.

"Sada se samo odmaramo, oporavljamo i pokušavamo da dođemo na utakmicu u što boljem stanju. Ja sam bio na odmoru, ali ovi momci su igrali 90 minuta u svojim reprezentacijama, putovali su u Boliviju, Brazil... To je jako iscrpljujuće. Pogledajte samo koliko ekipa imaju povreda. Ne odnosimo se prema igračima na dobar način. Odgovorni smo za to kako se ponašamo prema njima", zaključio je Gvardiola.