Superliga Srbije

Obećavam strast, želju i borbu kao protiv Fiorentine: Bahar jedva čeka trenerski superligaški derbi protiv Vojvodine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.07.2023 14:03
Obećavam strast, želju i borbu kao protiv Fiorentine: Bahar jedva čeka trenerski superligaški derbi protiv Vojvodine MN Press

Crvena zvezda sutra protiv Vojvodine (20.00, TV Arena 1 Premium) kreće u napad na sedmu uzastopnu titulu šampiona Srbije, kao apsolutni favorit nastupajuće Mozzart Bet Superlige, a njen trener Barak Bahar jedva čeka da upiše svoju prvu takmičarsku pobedu od preuzimanja crveno-belih iz ruku Miloša Milojevića.

I, ne samo to. Izraelski stručnjak obećava isti odnos njegovih izabraniku prema obavezama i rivalu viđen u goleadi na generalnoj probi sa italijanskom Fiorentinom (5:0). Premda njegovom trenerskom oku nisu promakle neke manjkavosti u partiji sastava sa "Rajka Mitića". 

"Veoma sam uzvuđen što je ispred nas prva zvanična utakmica, prva u sezoni u ligi. Naravno čekamo da vidimo navijače opet u velikom broju. Njima mogu obećati samo jedno - da ono što smo prikazali na prošloj utakmici, i pritom ne mislim na igru, na fudbal, već na strast, želju, borbu, to ćemo prikazati ponovo. I nadam se da ćemo navijače opet videti u velikom broju... Naravno, bilo je i nekih loših strana u toj utakmici iako je pobeda bila izuzetno ubedljiva. Mogla je, ipak, biti i ubedljivija. Još se upoznajem sa ekipom, i oni sa mnom pa očekujem da će sve to bolje izgledati iz meča u meč", rekao je Bahar u današnjem obraćanju medijima, ne želeći da potvdi ali ni da demantuje da je majica sa natpisom Tokio, koju je nosio, bila aluzija na svetsku titulu osvojenu u prestonici Japana. 

Ivanić bio uznemiren, sada deluje srećno

"Drago mi je da se Ivanić vratio u život. Kad sam pričao sa njim na početku osetio sam da je uznemiren, međutim sada deluje srećno. Usmerili smo ga da radi ono što treba i drago mi je što prati instrukcije i što ide duboko, agresivno, asistira i daje golove.

 

Crveno-bele ove sezone pored odbrane superligaškog primata i trofeja Kupa Srbije očekuje i grupna faza Lige šampiona, a njene pristalice i sportska jhavnost uopšte pitaju se da li će Bahar uspeti da razvuče dobru formu na celu sezonu. 

"Želim da budemo u najboljoj formi uvek, naravno želimo da budemo na vrhuncu kada krene Liga šampiona. Imali smo dobre pripreme, u dobroj smo formi, biće to još bolje sa protokom vremena i rada. Očekujem najvišu formu na startu Lige šampiona".

Vojvodina je u prošlom izdanju SLS bila peta u konačnom poretku, a u Beograd dolazi posle poraza od APOEL-a u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije. 

"Pre svega, naravno da smo gledali, ne samo poslednju utakmicu, nego poseldnje utakmice. Vojvodina je dobar tim. Ostvarili su dobar rezultat u Kipru i mogu proći dalje ako odigraju dobro u revanšu. Svestan sam da će se i oni braniti na našem terenu, biće nam potrebno dvadesetak minuta da dođemo do gola, biće potrebno probiti i taj bunker ali imam dovoljno pametne i sposobne igrače koj to mogu rešiti", prokomentarisao je rivala Bahar, inače "zadovoljan" radom mlađih igrača, ali još "neodlučan" u izboru obaveznih bonusa za sutrašnji duel. 

Prema njegovim rečima, protiv Novosađana u protokolu neće biti stalnih startera poslednjih godina - Kataija (povreda) i Kange (privatni problemi, kasni dolazak).