Superliga Srbije

Katai će igrati i dokazaćemo da smo zasluženo prvi: Barak Bahar optimista pred gostovanje Partizanu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.12.2023 15:40
Trener Crvene zvezde, Barak Bahar MN Press
Trener Crvene zvezde, Barak Bahar

Evetualnom pobedom nad Partizanom u 171. "večitom derbiju" fudbaleri Crvene zvezde bi prednost nad najbližim pratiocem uvećali na pet bodova i tako napravili značajnu zalihu pred odlazak na "veliki odmor".

Aktuelni šampion je u poslednje vreme krenuo da igra mog bolje, videlo se to i na mečevima u Ligi šampiona, ali i Mozzart Bet Superligi, gde su uspeli da istope prednost tima iz Humske od šest poena.

"U derbiju nema favorita unapred, već se to pokazuje na terenu. Moramo da poštujemo protivnika, jer je situacija na tabeli do nedavno bila takva da je večiti rival bio prvi sa 13 pobeda u nizu. Moramo da budemo skromni i nastavimo u dobrom ritmu. Znam da nismo pobedili Partizan na JNA već sedam godina i to je veliki izazov za nas", rekao je izraelski stručnjak na klupi Zvezde, Barak Bahar i dodao:

"Analizirali smo rivala, naravno, tako pripremamo svaku utakmicu. Partizan je imao jedan od najdužih nizova u Evropi i normalno je da dođe do pada forme. U derbiju je sve do želje. Zvezda je šest godina bila bolja od Partizana, ali se dešavalo da u derbiju bude egal. Moramo na terenu da pokažemo da smo bolji. Ne treba mi ultimatum, niti da mi iko priča o derbiju. Znam koliko je ova utakmica važna za igrače, navijače, klub, pa i mene.

Dva ključna pitanja za navijače Crvene zvede uoči ovog susreta su da li će se u timu naći Šerif Endiaje i Aleksandar Katai, a Bahar im je dao jasan odgovor samo na jedno od njih.

"Što se Endiajea tiče i toga da li će početi, to ćemo još videti posle treninga. On radi dobro i bori se kad god igra. Timski je igrač i mnogo radi za ekipu. Pobeđujemo i gubimo zajedno, jer smo tim. Pričao sam sa njim, podižemo ga i dobro radi za ekipu. Kreira šanse, ali nekada promašuje, mada mnogim igračima se to dešava, i to je deo igre. Treba mu samopouzdanje i za mene je on važan igrač. Kada govorimo o Kataiju mogu samo d akežm d aće on sigurno biti na terenu, ali u tiu neće biti Mirka Ivanića", rekao je Bahar.

Odloženi meč 9. kola Mozzart Bet Superlige Srbije igra se u sredu od 18.00 časova na stadionu Partizana uz direktan prenos na kanalu TV Arena 1 Premium, a 90 minuta ranije na programu je specijalna studijska emisija posvećena ovom duelu.