Superliga Srbije

Moramo da se adaptiramo na podlogu, radujem se otvorenoj igri: Igor Duljaj oprezni optimista pred duel sa Voždovcem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.04.2024 11:56
Igor Duljaj, trener FK Partizan, oprezni optimista pred duel sa Voždovcem MN Press
Igor Duljaj, trener FK Partizan, oprezni optimista pred duel sa Voždovcem

Iščupao je Partizan pobedu u prošlom kolu Mozzart Bet Superlige Srbije i jednim golom protiv Spartaka prekinuo niz od tri meča bez pobede, ali da bi zadržao šanse u večitoj borbi za titulu sa Crvenom zvezdom morao bi sutra da pronađe recept i za Voždovac (16.55, TV Arena 1 Premium). 

"Zmajevi" su ovog proleća uzeli svega dva boda, ali su sve samo ne lak plen, niti iko ima pravo da ih unapred otpiše, pa to ne čini ni trener gostujućeg tima iz Humske, Igor Duljaj

"Očekujem veoma tešku utakmicu. Imamo u vidu da Voždovac nema od početa drugog dela pobedu i to nas tera na dodatni oprez. Oni su u mnogim utakmicama bili na nivou uprkos porazima. Izgubili su od TSCa 2:0, ali igrom su pokazali da mogu da budu nezgodni, naročito na svom terenu gde nemaju šta da izgube. Veštačka podloga je u pitanju, drugačije su okolnosti. Igrači znaju da je to veštak, većina ih je tu igrala već. Neće biti blata, lošeg terena… sa druge strane, drugačija su kretanja, drugačije igrači koče…

Tako je, kako je. Nemamo šta da se žalimo. To je jedna utakmica i moramo da se adaptiramo. Verujem da će najmlađi kolega (Nikola Mitić) da se dobro pripremi, a naš cilj su tri boda.", počeo je konferenciju pred meč Igor Duljaj, pa nastavio: To je ekipa koja će igrati visok presing sutra. Imaju dosta igrača koji su agresivni. To je njihov stil i radujem se otvorenoj igri. To znači da će oba tima imati dosta prostora. Nama je utakmica iz mnogo razloga izuzetno važna. Sedam dana kasnije ponovo igramo sa Voždovcem u kupu", rezonuje mladi stručnjak. 

U sastavu drugoplasiranog tima za 28. kolo SLS neće biti povređenog Mateusa Saldanje, a povređenom golgeteru na tribinama bi mogli da se pridruže i Natho i Zahid, ukoliko ne izdrže današnji trening. 

"Imamo problema sa povredama i ne možemio još da računamo na Saldanju. Videćemo za Natha i Zahida koji nisu trenirali poslednja dva dana. Saldanja meni svaki dan šalje izveštaje šta radi, koje su procedure. Ono što je meni poslednji put rekao jeste da bi trebalo da se vrati sredinom meseca. To je dosta brzo. Videćemo kada se vrati u trenažni proces. On toliko radi na sebi, deset sati dnevno.. Što terapije, što treninzi. To je pokazatelj njegovog ulaganja u sebe i njegove želje da se što pre vrati. Natho i Zahid, zbog ramazana preko dana ne piju vodu, ako budu u protokolu biće im nešto lakše jer neće biti tako visoka temperatura. Nisam do sada imao takva iskustva, ali naravno da poštujem to."

Duljaj se još jednom osvrnuo na teško izvojevanu pobedom nad Subotičanima, pre nedelju dana na Topčiderskom brdu. 

"Uvek kada se dobije meč pravim analizu. Kada se izgubi, odmah se zna zbog čega. Važno je da ne izgubimo samopouzdanje. Moji moci bili su opterećeni nekim prošlim rezultatima i hteli ne hteli imaju pritisak. Imamo mnogo mladih igrača. Kovačević, Severina, Baždar, Kastiljo, Trifunović… Teško je očekivati od njih da igraju za rezultat. Iskusniji moraju da im pomognu da skinu taj pritisak. A ovo je Partizan, mora da igra i živi sa pritiskom."

 

Standings provided by Sofascore