Vesti iz fudbala

Duljaj o ostanku u Partizanu: Za mene je važna reč, ne ugovor

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.04.2024 22:02
Igor Duljaj MN Press
Igor Duljaj

Trener Partizana Igor Duljaj je na pres konferenciji posle elčiminacije u polufinalu Kupa Srbije ponovio ono što je rekao odmah posle meča za TV Arena sport, a to da meč traje 90 minuta, a ne samo 25 koji je pripao njegovom timu.

Upitan da li će ostati na klupi Partizana i naredne sezone, Duljaj je rekao:

"Moj status u klubu je pod znakom pitanja od prvog dana. Nisam opterećen time, na ljudima iz kluba je da to reše. Najvažnije je to što ostavljam sledećem treneru. Da li je to ekipa koja ima perspektivu? Kovačević ima 20 godina, Severina 23, Goh 22, Baždar 20 godina. To su igrači koji imaju budućnost. Vreme će pokazati da li je to ispravan put."

Trener Partizana je otkrio da je mogao da potpiše ovi ugovor pre dva meseca.

"Kad bih se ja pitao voleo bih da ostanem jer ova ekipa ima potencijal. Pre dva meseca razgovarao sam sa generalnim direktorom. Za mene je važna reč, a ne ugovor. Da sam hteo, potpisao bih ga pre dva meseca. Čekam ljude iz kluba, da sačekamo kraj prvenstva i da vidimo na koji način ćemo završiti sezonu."

Govorio je Duljaj i razlozima pada u prolećnom delu sezone, a da to nisu odlasci Mihajla Ilića i Kristijana Belića.

"Partizan živi od prodaje, hteli ili ne ti potezi su morali da se naprave. Ilić i Belić su otišli zimu, ali to ne treba da bude alibi za dešavanja u drugom delu sezone. Pripreme smo proveli tamo gde nismo želeli, gde Partizan ne treba da trenira"

Objasnio je i motivacioni govor pred start utakmice koja je zbog toga kasnila a Svetozar Marković, kao kapiten dobio žuti karton.

"Bio je to uobičajena priča. Ako damo sve od sebe niko vam neće zameriti. Navijači nikad neće oprostiti ako ne date maksimum i ako niste borbeni. Nismo hteli da pravimo cirkus, naš klub ima tradiciju. Nismo mi igrači ti koji će da uruše tradiciju derbija."

Filipović počeo umesto Stojkovića iz taktičkih razloga.

"Mi imamo važan meč u nedelju. Ona može mnogo toga da reši, hteli smo da odmorimo Aranđela Stojkovića jer dolazi iz TSC-a sa kojim igramo. On će biti u prvih 11 već u nedelju, da malo otkrijem rivalu", istakao je Duljaj na pres konferenciji apelujuči na medije da prenose ono što vide, što je istina a aludirajući na prethodni večiti derbi.