Superliga Srbije

Da nismo dobili crveni karton, ne bi se završilo 5:0: Feđa Dudić objasnio ubedljiv poraz od Crvene zvezde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.03.2024 18:49
Feđa Duduić, trener Radničkog 1923, smatra da je isključenje njegovog igrača odredilo ishod meča MN Press
Feđa Duduić, trener Radničkog 1923, smatra da je isključenje njegovog igrača odredilo ishod meča

Pobedonosna serija Radničkog 1923 u Mozzart Bet Superligi Srbije prekinuta je na surov način, jer su Kragujevčani sa stadiona Crvene zvezde ispraćeni s čak pet golova i bez ijednog svog ispaljenog "metka". 

Još na poluvremenu se dao naslutiti poraz, a isključenje u 48. minutu, odnosno posledice istog, učinili su ga još težim.

"Imamo mnogo igrača sa tri žuta kartona, ali smo ih stavili sve jer smo pokušali da igramo i hteli da dođemo do bodova. Zato smo riskirali i izgubili Simovića za sledeću utakmicu. Suvišno je komentarisati utakmicu od 2:0 do kraja. Imali smo jako loš ulaz u utakmicu. Videli ste preplašen Radnički. Možda zbog atmosfere i svega što se dešavalo. Za neke je ovo možda i prvi put da igraju u ovakvoj atmosferi. Faktički smo prvi gol dali sami sebi.

Onda smo se kao malo stabilizovali i tada je došao drugi gol… Tek tada smo počeli igrati. Do poluvremena smo imali ravnopravnu utakmicu gde smo krenuli da igramo i na posed, da iznosimo, da spustimo Zvezdu na njenu polovinu... Na poluvremenu smo se dogovorili kako da krenemo drugo i onda primili gol u 48. minutu… Kraj utakmice", rekao je trener Feđa Dudić posle izgubljenog duela. 

Znao je trener Radničkog da sa igračem manje i dva gola deficita nema čemu da se nada u nastavku meča.

"Zvezda je i onako dobra, a još sa igračem više… Boga sam molio na kraju, samo da se završi utakmica. Sigurno sam nezadovoljan ulaskom u utakmicu, odgovornošću i disciplinom u igri u prvom poluvremenu. Mislim na fazu defanzive po kojoj smo mi bili prepoznatljivi jer smo uvek imali plan kojeg se držimo. Nekad uspešno, nekad ne. Međutim, sada se definitivno nismo držali tog plana i to je ono što moramo da popravimo i na čemu ćemo raditi".

 

 

Posle šest vezanih pobeda u drugom delu sezone šef stručnog štaba Kragujevčana smatra da ne treba upirati prste u njih. 

"Pa mi smo i danas četvrti na tabeli. Bez obzira na poraz, ne može nam niko ništa zameriti, niti nam može oduzeti ili dodati. Sve što smo napravili, napravili smo zasluženo i mukom stečeno. Možemo biti ponosni. Normalno da nismo zadovoljni današnjom utakmicom. Kad izgubiš 0:5 ne možeš da budeš zadovoljan pa taman da igraš protiv Real Madrida, a ne Zvezde. Ali za sve ostalo i dosadašnji deo sezone, kapa dole mojim momcima. Sigurno nas ovaj poraz neće ubiti. Napravićemo dobru analizu, izaći jači iz ovoga i posle pauze koja će nam zaista dobro doći, nastavićemo tamo gde smo stali". 

Stručnjak iz Bosne i Hercegovine još jednom je podsetio na to koliko je njegovom timu bilo komplikovano da skoro celo jedno poluvreme s čovekom manje pokušava da "zauzda" raspoložene izabranike Vladana Milojevića

"Da nismo dobili crveni karton, ne bi se završilo 5:0. Nemam problem da izgubim 5:0 i da onda analiziram utakmicu. Bolje to nego da smo stajali u 16 metara i izgubili 1:0. Što kažu, bolje jednom primiti pet golova nego pet puta po jedan. Nećemo nikad odustati od našeg principa igre. Nismo primili prva dva gola jer smo pogrešili u pasu. To je bio jedan prekid i jedna loša reakcija. Potom lopta u autu, naš ili nije, neću o tome da pričam… I primimo drugi gol. Posle smo mi kroz posed lagano dovodili Zvezdu na njenu polovinu. Nisu nam pravili neku opstrukciju i uzimanje kroz presing u prvoj trećini terena", završio je Dudić.

Standings provided by Sofascore