Vesti iz fudbala

FSS odredio satnice polufinalnih mečeva Kupa Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.04.2024 15:50
Osman Bukari u duelu sa Svetozarom Markovićem MN Press
Osman Bukari u duelu sa Svetozarom Markovićem

Radnički iz Kragujevca će u sredu 24. aprila dočekati Vojvodinu od 16.00 časova, dok će Crvena zvezda istog dana ugostiti Partizan od 19.00 časova u polufinalnim mečevima fudbalskog Kupa Srbije, odluka je Takmičarske komisije FSS za ovo takmičenje, a objavio sajt našeg Saveza. Oba polufinalna duela će biti prenošena na kanalima TV Arena sport.

Na Čika Dači će se prvo saznati finalista Kupa Srbije za ovu sezonu, a kasnije će pobednik imati priliku da u večitom derbiju vidi rivala sa kojim će se 23. maja boriti za trofej. Radnički želi prvo istorijsko finale, Vojvodina ima ambicije da treći put podigne ovaj trofej koji je osvajala 2014 i 2020. godine. 

 

 

Treba reći da se prvi put od osamostaljenja Srbije Crvena zvezda i Partizan sastaju dva puta u četiri dana i to na istom stadionu. Crveno-beli će ugostiti crno-bele u subotu 20. aprila od 18.00 časova (TV Arena 1 Premium) u prvom kolu plej-ofa, odnosno 31. kolu Mozzart bet Superlige, da bi se u sredu sastali i u polufinalu Kupa. 

Treba reći da osvajač Kupa Srbije startuje u plej-ofu Lige Evrope, odnosno ima zagarantovanu grupnu fazu Lige konferencija.