Superliga Srbije

Crvena zvezda "rešila" i drugi Radnički u jednoj nedelji: Crveno-beli "petardom" prekinuli niz Kragujevčana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.03.2024 18:01
Endijaj, fudbaler Crvene zvezde, sa saigračima proslavlja gol protiov Radničkog 1923 MN Press
Endijaj, fudbaler Crvene zvezde, sa saigračima proslavlja gol protiov Radničkog 1923

Crvena zvezda čvrsto korača ka novoj tituli, jer posle novog kiksa Partizana i svoje pobede nad Radničkim 1923 - 5:0 (2:0), od danas ima vrlo finu prednost nad "večitim rivalom". Pre 172. komšijskog derbija zaostajala je bod, a sada ih ima četiri više od crno-belih, za novu dozu adrenalina i optimizma u borbi udvoje. 

Kragujevčani su do dolaska u Ljutice Bogadana 1 imali impresivnu seriju od šest pobeda, kao jedini tim s maksimalnim prolećnim učinkom, da bi u Beogradu prošli rezultatsku golgotu. Držali su se nekako u prvom poluvremenu, mada je ekipa Vladana Milojevića i tada bila konkretnija, preciznija, sigurnija... a to naplatila prednošću od dva gola.

Mrežu Stevana Lekovića načeo je Marko Stamenić. Pogrešio je golman gostiju u proceni leta lopte, što je iskoristio vezista sa Novog Zelanda, pošto se "pojavio" da sa leve strane, da sasvim izbliza donese prednost agilnom i motivisanom domaćinu već u 10. minutu. 

 

 

I drugi pogodak pao je u savršenom trenutku za lidera Mozzart Bet Superlige Srbije. Srđan Mijailović je poslao loptu sa desnog krila u peterac, a Šerif Endijaj je petom, sa prve stative, udvostručio prednost (20). Između dva pogotka mogao je i Bukari da se upiše u strelce, ali ga je Leković sprečio odličnom intervencijom.

 

 

Kragujevčani su za to vreme pokušavali da igraju otvoren fudbal, u nastavku su sigurno nameravali da krenu na sve ili ništa, međutim brzo su se našli u velikom problemu, pošto je Simović u 48. minutu dobio drugi žuti karton i, uprkos protestima kod sudije, ostavio svoje kolege u brojčano potčinjenom položaju. Dva puta, za samo tri minuta nastavka, kapiten je na nedozvoljen način zaustavio Endijaja i najavio kanonadu rivala. 

Pomenuti Šerif je odradio ogroman posao u pet minuta nastavka. Prvo je iznudio dve javne opomene za svog čuvara i isključenje Simovića, a potom u 50, na asistenciju Ivanića, pogodio drugi put. Već tada je bilo jasno ko će doplivati do obale, a ko se nasukati.

 

 

Usledila su dva nova, teška udarcu u "bradu" već grogiranog rivala. Od nove dvojice "poentera". Prvo Hvana, a onda i Kataija, koji je ušao sa klupe. Olajinka je uradio pola posla, pa je Južnokorejcu ostalo "samo" da se ubaci u idealnom trenutku iz iz kaznenog prostora uveća ionako veliku zalihu Milojevićevog sastava. 

 

 

Agoniju, tokom proleća neporaženog Radničkog 1923, zaključio je "El magiko". U svom prepoznatljivom, majstorskom stilu dao je 108. gol u Zvezdinom dresu. I posle tog solo prodora maksimalno se primakao klupskoj legendi Rajku Mitiću (109).

Za "štikliranje" još jednog Radničkog u istoj nedelji, jer je u sredu savladan niški, kao i novi bodovni beg Partizanu i miran sam pred takmičarsku pauzu, u terminu rezervisanom za aktivnosti reprezentacija. 

 

 

Crvena zvezda - Radnički 1923 5:0 (2:0)

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Jovan Šegrt

Strelci: Stamenić 10, Šerif 20, 50, Hvan 68, Katai 76.

Žuti kartoni: Simović, Ristić, Zorić (Radnički 1923)

Crveni karton: Simović u 48. minutu

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Glazer – Mijailović, Spajić, Điga, Rodić (od 81. Radojević) – Kanga (od 64. Katai), Stamenić (od 64. Mimović) – Bukari, Hvan, Ivanić (od 64. Olainka) – Endijaj (od 70. Sremčević).

RADNIČKI 1923 (4-2-3-1): Leković – Ćosić, Šerbečić, Simović, Dadić - Aleksić (od 68. Đurić), Ristić (od 68. Bukumira) - Vidosavljević (od 68. Ivelja), Bevis (od 52. Zorić), Vižđi (od 52. Mitrović) - Gluščević.

 

 

Standings provided by Sofascore