Superliga Srbije

Mozzart Bet Superliga Srbije na TV Arena: Crvena zvezda na velikom iskušenju u Bačkoj Topoli, TSC ima svoju računicu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.03.2024 11:27
Mirko Ivanić, fudbaler Crvene zvezde, na meču sa Čukaričkim MN Press
Mirko Ivanić, fudbaler Crvene zvezde, na meču sa Čukaričkim

Crvena zvezda i TSC imaju maksimalan učinak od početka prolećnog dela Mozzart Bet Superlige Srbije, ali danas mora biti prekinuta nečija trijumfalna serija - ili branioca titule iz Beograda ili aktuelnog vivešampiona države, jer će jedan drugom na crtu u derbiju 23. kola (16.00, TV Arena 1 Premium). 

Pod komandom Vladana Milojevića crveno-beli su "nanizali" Voždovac, Novi Pazar i Čukarički, uz gol razliku 8:1, bez prestanka "klidišu" na lidersku poziciju Partizana, a u Bačku Topolu stižu s gotovo savršenim učinkom protiv domaćeg tima, jer je jesenji učesnik Lige šampiona dobio 11 od 14 duela sa akterom grupne faze tekuće Lige Evrope, uz samo jedan poraz od 2018. godine. 

U najavi susreta, strateg kluba sa stadiona "Rajko Mitić" iskazao je poštovanje za kvalitete izabranika Žarka Lazetića i nagovestio najjači mogući tim u predstojećih 90 minuta, uprkos problemima sa žutim kartonima i blizini još jednog "večitog derbija" sa Partizanom.

 

 

"Snaga ekipe TSC je baš u kolektivu. Imaju dosta igrača od kojih preti opasnost, a sigurno da je Vulić jedan od njih. Poseduju dosta talentovanih, dobrih igrača, koji su kroz kontinuirani rad u prethodnom periodu sa gospodinom Lazetićem došli do nivoa igre koji je jako dobar, a to pokazuju i rezultati. Ne možemo da kažemo da je TSC ekipa koja zavisi samo od jednog igrača... Mislim da svi koji me poznaju, znaju da mi je uvek najbitnija prva sledeća utakmica. Protiv TSC-a ćemo izaći u što jačem mogućem sastavu, ne obazirem se na kartone", rezonuje Milojević, koji je na klupi Zvezde sedeo i kada su se najtrofejniji srpski klub i TSC prvi put sreli u Kupu Srbije pre šest sezona. 

Ekipa iz Bačke Topole je trenutno trećeplasirani tim, posle zimskim priprema savladala je IMT, Radnik i Železničar, a u klinč sa Ivanićem, Kataijem i ostalima ulazi sa svojom rezultatskom računicom. Jer, TSC ne odustaje od visokih ambicija. Tener Lazetić spremio je plan A i plan B.

"Ako bude trebalo da se branimo, očekujem da se branimo svi, nas 10. Ako treba i dva autobusa ćemo da parkiramo. A kad budemo napadali želećemo da se nametnemo, želećemo loptu i znaćemo šta sa njom da uradimo", zaključio je Žarko Lazetić pred meč s bolje rangiranim pritivnikom čiji je vezista Ivanić dao najviše golova za Zvezdu protiv ovog superligaša iz Vojvodine (6). 

Novembarski susret dva tima, u Ljutice Bogdana, završen je bez pobednika - 1:1 (0:0), a strelci su bili Katai (84) i Đakovac (90+1). 

Mozzart Bet Superliga, 23. kolo

petak

Radnički 1923 - IMT 1:0 (1:0)
/Gluščević 15/

Čukarički - Napredak 2:1 (0:1)
/Miladinović 48, Pavkov 89 - Bastajić 45+3/

subota

Javor Matis - Vojvodina 14.00 (TV Arena sport 4)
TSC - Crvena zvezda 16.00 (TV Arena 1 Premium)
Partizan - Železničar 18.30 (TV Arena 1 Premium)

nedelja

Novi Pazar - Mladost 14.30 (TV Arena sport 3)
Voždovac - Spartak 16.30 (TV Arena sport 3)
Radnički Niš - Radnik 18.30 (TV Arena sport 3)

 

Standings provided by Sofascore