Superliga Srbije

Gledamo samo sebe i u svoje dvorište: Vladan Milojević ne želi da se opterećuje rezultatima svrgnutog lidera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.03.2024 21:56
Vladan MIlojević, trener FK Crvena zvezde, s Gelorom Kangom proslavlja pobedu u Nišu MN Press
Vladan MIlojević, trener FK Crvena zvezde, s Gelorom Kangom proslavlja pobedu u Nišu

Crvena zvezda je čekala i ponovo dočekala da zbaci Partizan s čela Mozzart Bet Superlige Srbije, jer se pobedom nad niškim Radničkim nadovezala na Napretkov trijumf u "kući" lidera do 25. runde njihove večite borbe za titulu.

Dovoljno razloga da trener crveno-belih nakrivi kapu posle gostovanja na "Čairu", međutim trofejni stručnjak sa klupe prvaka države ne želi da pravi famu od toga, znajući da je jedino pravo radovanje ono na kraju sezone. 

"Gledamo samo sebe, samo u svoje dvorište. U derbiju je bila naša dobra predstava, rekao sam i tada da smo bili bliži pobedi, nije se desilo. Ali od prvog dana mog povratka gledam samo svoj rad, svoju ekipu i ono što mi radimo, drugi me ne interesuju.

Ima još dosta bodova u igri, brzo će plej-of, vidite kakve su ekipe u zoni plasmana u Evropu, svi su na bod-dva. Prvi put da kažem otkako sam se vratio, mnogo je veći kvalitet lige, ima mnogo dobrih ekipa i bodovi će se u plej-ofu teško osvajati", istakao je šef stručnog štaba crveno-belih. 

Tri važna boda njegovom timu doneli su strelci Kanga i Katai, ali Milojević ističe i zasluge golmana Glazera. 

"Bili smo strpljivi, tražili prostore, znajući da možemo da imamo problem sa tranzicijom domaćina. Dali smo gol na vreme, dobro kontrolisali utakmicu, ali ključni detalj bila je odbrana Glazera kod šanse Smajlagića. Da smo tad primili gol, ko zna šta bi bilo. To je jedina greška koja nam se potkrala, ali to se dešava.

Golom Kataija smo zaključali utakmicu, koja nije bila laka posle derbija, iz kojeg smo izašli možda i malo razočarani rezultatom. Nikad ni nije lako ovde u Nišu. Hvala navijačima i pozivam ih u što većem broju u nedelju protiv Radničkog iz Kragujevca, koji je istinski hit prvenstva", smatra Milojević. 

Nije Zvezdin strateg zaboravio ni da pohvali domaćina za pruženi otpor u večerašnjih 90 minuta. 

"Čestitao Radničkom na dobroj igri i dobroj pripremi ove utakmice, s obzirom na sve okolnosti, posle odlaska trenera Trajkovića. To je veliki klub, sa velikom istorijom i on mora pronaći svoj put da se spasi. Očekivali smo tvrd Radnički sa niskim blokom, u formaciji 5-4-1, sa brzim igračima. Prvi put smo videli Belakovića na toj poziciji, gde je odlično čuvao Bukarija. Bili smo strpljivi, tražili prostore, znajući da možemo da imamo problem sa tranzicijom domaćina...", stava je povratnik u Ljutice Bogdana 1, čiji tim sada ima dva boda više od Partizana.