Superliga Srbije

Treća utakmica bez pobede za Partizan: Kolubara ponela bod iz Humske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.03.2023 20:26
Treća utakmica bez pobede za Partizan: Kolubara ponela bod iz Humske MN Press

Igor Duljaj i nakon 25. kola Mozzart Bet Superlige Srbije i svoje druge utakmice na klupi ostaje bez pobede kao trener Partizana, pošto je njegova ekipa u Humskoj remizirala sa Kolubarom 1:1 (1:0). Vodeći pogodak za crno-bele postigao je Bibars Natho sa bele tačke u 7. minutu, a konačan rezultat postavio je Marko Mrkić u 72. minutu.

Uprkos tome što je šef stručnog štaba beogradskog tima, Igor Duljaj, na konferenciji pred utakmicu pozvao navijače da podrže tim, stadion je bio poprilično prazan. Lepota fudbala je izostala, ali ono što je najvažnije, izostao je i rezultat. 

Ono što takođe veoma zabrinjava je činjenica da Partizan od početka godine nije slavio pred svojim navijačima. Ubedljiv poraz protiv Mladosti (0:4), eliminacija od Šerifa (1:3), remi sa Radničkim iz Kragujevca (1:1) i današnji remi sa Kolubarom bilo je sve što su pristalice crno-belih imale priliku da gledaju.

Utakmica je dobro počela po domaće koji su do vođstva stigli već u 7. minutu. Kvinsi Menig je pokušao da uputi centaršut sa levog boka, ali je lopta u ruku pogodila Andriju Radovanovića, te je Marko Srećković momentalno pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Natho i ponovo bio siguran sa 11 metara.

Nije Partizan imao neku lepršavu igru ili brojne napade, ali je delovalo da ima kontrolu i da je bliži da postigne drugi, nego da primi gol. Ipak, u 72. minutu usledio je pravi šok za crno-bele. Kočović je sjajno probio po levom boku, a potom poslao loptu u peterac, odakle je Marko Mrkić pogodio za 1:1.

Očekivalo se da će Partizan nakon toga krenuti u napad punom parom pod imperativom pobede, ali nisu uspeli izabranici Igora Duljaja do drugog gola i na kraju su morali da se zadovolje samo bodom.

Ovakav ishod dodatno komplikuje situaciju na tabeli, s obzirom na to da crno-beli sada imaju svega bod, odnosno dva više od trećeplasiranog Čukaričkog i četvrtoplasiranog TSC-a.

U narednom kolu Partizan će gostovati Mladosti u Lučanima, dok će Kolubara na svom terenu dočekati TSC.

Partizan - Kolubara 1:1 (1:0)

Stadion: Partizana

Strelci: Natho u 7. minutu (Partizan), Mrkić u 72. minutu (Kolubara)

Sudija: Marko Srećković

Partizan (4-2-3-1): Popović - Živković, Ilić, Vujačić, Urošević - Kolorado (od 81. Fejsa), Traore (od 46. Pantić) - Dijabate, Natho, Menig (od 75. Jović) - Pavlović.

Kolubara (3-5-2): Stanivuković - Radovanović, Milićević, Bakić, Kočović - Vanja Ilić (od 83. Nikolić), Simović (od 69. Brkić), Zubairu (od 57. Sadiković), Ćosić (od 68. Vukušić) - Bagarić (od 57. Mols), Đuranović.

Mozzartbet Superliga 25. kolo

Nedelja

Čukarički - Radnik Surdulica 1:0 (0:0)
/Tošić 82/

Napredak - Spartak Subotica 1:1 (1:0)
/Đeković 5 - Bijelović 71 pen/

Voždovac - Vojvodina 0:0

Ponedeljak

Novi Pazar - Radnički 1923 1:0 (1:0)
/Majdevac 19/

Javor - Mladost Lučani 1:1 (0:1)
/Radivojević 33 - Kopitović 87/

Mladost GAT - Radnički Niš 0:0

Utorak

TSC - Crvena zvezda 1:2 (0:1) 
/Ratkov 70 - Pešić 20, 46/

Sreda

Partizan - Kolubara 1:1 (1:0)
/Natho 7p - Mrkić 72/