UEFA Liga konferencije

Partizan je i u Srbiji prosek, a u Evropi je "treća liga": Šamar od Šerifa da obrazi dugo bride

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.02.2023 20:41
Partizan je i u Srbiji prosek, a u Evropi je "treća liga": Šamar od Šerifa da obrazi dugo bride MN Press

Bruka za brukom…

Taman kada su počele da zarastaju bolne rane od nedavnog katastrofalnog poraza u Superligi Srbije od Mladisti GAT, usledio je novi šok za crno-bele. 

Evropski šamar! 

I to, kada mu se, ipak, malo ko nadao. Optimizam za prolaz građen je SAMO na pobedi u Kišinjevu pre sedam dana (1:0), ali i prilično dobrih 20 minuta revanša protiv Šerifa. Ali, kako to vole da kažu fudbalski treneri, utakmica se igra 90, u ovom slučaju 180 minuta, a ako je potrebno i još dodatnih pola sata.

Partizan – Šerif 1:3 (1:2)!

"Parni valjak" je neslavno završio svoj evropski put u najmanje kvalitetnom evropskom takmičenju. Preko 10.000 navijača na stadionu u Humskoj nije moglo ni da zamisli bolji početak meča. I teško da je iko pomislio, što se odnosi i na goste, da Moldavci mogu do velikog preokreta i pobede koja bi im još za 90 minuta donela mesto u sutrašnjem žrebu za osminu finala UEFA Lige konferencija. Partizan je odmah stvorio dve prilike, a iz treće u 13. minutu postigao gol preko Kvinsija Meniga za 1:0. Kontrolisali su crno-beli sve na terenu, bili sigurni i raspoloženi. 

A, onda… ŠOK!

Pravo niotkuda. Nesmotrenost, bolje rečeno glupost defanzivca Siniše Saničananina i sve je krenulo u drugom smeru. Reprezentativac Bosne i Hercegovine je isturio ruku, zaustavio loptu u situaciji u kojoj Šerif čak nije ni bio u prilici, na nekih 14-15 metara od gola, reagovale su sudije iz VAR sobe i dosudile penal za goste. Veliki poklon Moldavci nisu odbili. Psihološki nestabilna ekipa Partizana je krenula da srlja, a takvo stanje klub iz Tiraspolja je apsolutno okrenuo u svoju korist i golovima Sedrika Badola u 23. iz penala i Muhameda Diopa u 45. i 47. minutu stigao do iznenađenja i prolaska u narednu rundu.

Od tog momenta pa do kraja viđena je samo jedna prilika i to prilično dobra, koju je propustio Samir Baždar.

MN Press

 

Partizan je loš i malo toga funkcioniše dobro na terenu, ali, očigledno još veći problem je u prostorijama na severnoj tribini stadiona u Humskoj. Navijači su potpuno nezadovoljni i sada već glasno traže korenite promene.

Nisu pristalice crno-belih bile poslednjih godina složne oko brojnih pitanja i problema, a često ni oko toga kolika je krivica aktuelne uprava fudbalskog kluba za loše rezultate i vezanih godina i sezona bez trofeja u domaćim takmičenjima.

U četvrtak uveče, pre i za vreme revanš utakmice plej-ofa Lige konferencija, sa sve četiri tribine, južne, istočne, zapadne i severne, poslale su jednoglasnu poruku, a ona je glasila: Uprava napolje!

Za Partizan sada sledi utakmica protiv Radničkog iz Kragujevca, pa 169. "večiti derbi" sa Crvenom zvezdom (3. mart).

Partizan - Šerif 1:3 (1:2)

Stadion FK Partizan
Sudija: Andreas Ekberg (Švedska)
Strelci: Menig u 13. za Partizan, Badolo u 23. i Diop u 45. i 47. za Šerif.

PARTIZAN: Popović – Filipović, Marković, Saničanin, Urošević – Belić (od 82. Pavlović), Fejsa (od 60. Baždar) – Dijabate, Pantić (od 69. Traore), Menig (od 82. Jović) – Rikardo.

ŠERIF: Koval – Zuhuri, Kiki, Radeljić, Kpozo – Badalo, Kjabu, Diop – Atiemven (od 70. Garananga), Tapsoba (od 83. Mumuni), Akanbi.