UEFA Liga konferencije

Liga konferencija na Areni: Partizan na korak od osmine finala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.02.2023 09:55
Liga konferencija na Areni: Partizan na korak od osmine finala Twitter/FK Partizan

Fudbaleri Partizana večeras od 18.45 (TV Arena 1 Premium) u Beogradu na svom terenu dočekuju Šerif u okviru šesnaestine finala Lige konferencija. Prvi meč u Moldaviji završen je pobedom crno-belih (1:0), koji su na taj način obezbedili prednost pred revanš duel.

Izabranici Gordana Petrića su svega pet dana pred gostovanju Šerifu doživeli težak poraz kod kuće od ekipe novosadske Mladosti (0:4). Međutim, ekipa je uspela da se podigne i pogotkom Rikarda Gomeša dođe do trijumfa u Tiraspolju.

Tri dana kasnije, Partizan je slavio i na gostovanju u Subotici u okviru Mozzart Bet Superlige Srbije sa 2:1 protiv Spartaka, što znači da će ekipa u dobrom raspoloženju dočekati revanš.

Ipak, ono što ne raduje trenera Gordana Petrića su kadrovski problemi. Pored Igora Vujačića, koji će odsustvovati zbog crvenog kartona, na raspolaganu neće imati ni Patrika Andradea:

 

 

"Patrik Andrade je pre prvog meča imao problem, a onda je snimak magnetnom rezonancom pokazao da nema ožiljak, da bi se tokom gostovanja u Subotici ispostavilo da je iskidao ložu i biće do četiri sedmice odustan sa terena. Ljubomir Fejsa i Bibars Nahto su imali povišenu temperaturu, ali se nadam da će biti spremni. Ne smatram da je meč sa Spartakom potrošio igrače. U odnosu na jesen ekipa je spremnija, u krajnjoj liniji su se momci minulih dana odmorili", rekao je Petrić, a potom pohvalio protivnika:

"Biće zahtevna utakmica. Šerif se pokazao neugodnim protivnikom, igrači su mu brzi i jaki. Moraćemo da uradimo dosta domaćih zadataka. Ako prođemo imamo sigurnost. Dosta ljudi gleda ovaj meč kao rešavanje problema, ja – ne. Možemo da se opredelimo da li ćemo stajati nisko, u srednoj zoni ili visoko. Šerif će morati da rizikuje, a mi moramo da budemo pametni i koncentrisani. Ko je gledao Liverpul – Real svedočio je kakve su greške napravljene, zato moramo da budemo spremni", istakao je šef stručnog štaba Partizana.

Uprkos tome što je u Tiraspolju pretrpeo poraz i što u Beograd dolazi sa golom zaostatka, trener Šerifa, Roberto Bordin, veruje da njegov tim može da preokrene situaciju i plasira se u osminu finala:

"Očekuje nas veoma teška utakmica. Imaćemo svoje šanse koje moramo da iskoristimo. Naš tim je vrlo dobro pripremljen i zaista se nadamo pobedi u ovom duelu. Spremni smo apsolutno, što znači da možemo da očekujemo rezultat koji će nam omogućiti da ostvarimo svoje ciljeve", rekao je Bordin.

UEFA je suđenje poverila Šveđaninu Andreasu Ekbergu. Njemu će pomagati sunarodnici Mehmet Kulum i Markus Lundgren Klite, dok će u VAR sobi biti iskusni Englezi Kris Kavanah i Danijel Kuk.

Potencijalni sastavi:

Partizan: Popović, Filipović, Marković, Ilić, Urošević, Belić, Traore, Menig, Dijabate, Pantić, Gomeš

Šerif: Koval, Zouri, Kiki, Kpoco, Badolo, Diop, Kajbu, Talal, Tapsoba, Antimven

 

 

Liga konferencija, revanš mečevi 1/16 finala:

Kluž - Lacio 18.45 (TV Arena sport 2)
Partizan - Šerif 18.45 (TV Arena 1 Premium)
Anderleht - Ludogorec 18.45 (TV Arena sport 4)
Dnipro - AEK Larnaka 18.45 (TV Arena sport 5)
Bazel - Trabnzon 21.00 (TV Arena sport 3)
Fiorentina - Braga 21.00 (TV Arena sport 2)
Gent - Karabak 21.00 (TV Arena sport 4)
Leh Poznan - Bodo/Glimt 21.00 (TV Arena sport 4)