UEFA Liga konferencije

Uz navijače možemo da eliminišemo Šerif: Rikardo Gomeš veruje u plasman u osminu finala Lige konferencija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.02.2023 10:47
Uz navijače možemo da eliminišemo Šerif: Rikardo Gomeš veruje u plasman u osminu finala Lige konferencija FK Partizan/Miroslav Todorović

Golom protiv šerifa u Moladiviji Rikarod Gomeš postao je najefikasniji stranac u istoriji srpskog fudbala, a fudbalerima Partizana pobedu je doneo i u Subotici na meču 22. kola Mozzart bet Superlige protiv Spartaka.

Napadač sa Zelenortskih Ostrva je sa 13 golova ponovo na čelu liste strelaca elitnog ranga domaćeg takmičenja i deluje kao da je pronašao neophodnu formu na početku prolećnog dela sezone.

"Naravno da brojke prijaju, one su motiv za svakog napadača, ali je najveći motiv ipak pobeda ekipa. Nije uvek lako, dese se oscilacije, ali našu želju, veru i ljubav prema klubu niko ne sme i ne može da ospori. Кako je trener Gordan Petrić posle utakmice rekao, a ja ću malo ublažiti - nismo se predali, za one koji su pomislili da jesmo", rekao je u izjavi za klupski sajt Rikardo Gomeš.

Crno-bele u četvrtak očekuje revanš meč protiv moldavskog tima (18.45, TV Arena 1 Premium) i upravo bi Rikardo mogao da bude jedan od ključnih igrača u taboru tima iz Humske na tom susretu.

"Pa, hajde da nastavimo niz, ali pre svega timskom igrom da ispoštujemo sve zadatke koje će nam šef dati posle video analize. Koliko sam upoznat, ovo je tek treća pobeda srpskih klubova na evropskim gostovanjima u prolećnom delu od 1992. godine i sva tri puta to je bio Partizan. Poštujemo protivnika, biće teška utakmica, ali se nadamo da će naši navijači doći na stadion da još jednom zajedno ispišemo istoriju! Potrebni ste nam, vaša energija naša su krila", završava Gomeš.