UEFA Liga konferencije

Rikardo doneo pobedu Partizanu u Moldaviji: Crno-beli imaju 1:0 pred revanš u Beogradu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.02.2023 22:57
Rikardo doneo pobedu Partizanu u Moldaviji: Crno-beli imaju 1:0 pred revanš u Beogradu MN Press

Fudbaleri Partizana napravili su krupan korak ka plasmanu u osminu finala Lige konferencija, budući da su u Kinšinjevu bili bolji od Šerifa 1:0 (1:0). Gol odluke je postigao Rikardo Gomeš u 45. minutu, a crno-beli su meč završili sa igračem manje nakon crvenog kartona Igora Vujača u 48. minutu.

Nije bilo lako ove večeri igrati u glavnom gradu Moldavije. Stanje terena na "Zimbru" stadionu u Kišinjevu je bilo izuzetno loše, trave gotovo da nije bilo, a situaciju je pogoršavalo i hladno vreme, budući da je temperatura u jednom trenutku čak bila i ispdo nule, što je još više otežavala lopti da se kreće.

Tokom većeg dela prvog poluvremena u takvim okolnostima su se bolj snalazili domaći igrači koji su ozbiljno pretili, ali je Partizan sinoć imao izuzetno rapsoloženog golmana Aleksandra Popovića. I to ne samo u prvom dele meča, već i na početku drugih 45 minuta kada je pokazao veliku sigurnost.

Tim iz Humskeje bio nekako smušen i nesnađen, ali se probudio u finišu prvog poluvremena, kad je Rikardo najpre imao jednu solidnu priliku, a onda, u poslednjem minutu i uspeo da postigne gol. Bio je to njegov 84. pogodak u dresu tima iz Humske i tako je postao najefikasniji strani fudbaler koji je ikada igrao u srpskom fudbalu.

Taj gol trebalo je da bude dodatni impuls igračima crno-belih u drugih 45 minuta, ali se dogodilo suprotno. Domaći su krenuli bolje, a onda je u 48. mintu Igor Vujačić dobio crveni karton.

Crnogorski reprezentativac je startovao agresivno na Talala, koji je ostao na zemlji, a nemački arbitar Harm Osmers je pokazao žuti karton defanzivcu Partizana. Pobunili su se na to igrači Šerifa, a onda se oglasila i VAR soba, pa je Nemac otišao da pogleda snimak, a nakon toga pokazao štoperu srpskog predstavnika put u svlačionicu.

Napravio je trener Partizana Gordan Petrić u tim trenucima rokadu u timu, izveo je Kristijana Belića koji je imao žuti karton, a u igru je ušao mladi Mihajlo Ilić, što se pokazalo kao dobar potez.

Crno-beli su uspevali da umrtve igru moldavskog šampiona, nisu mu dozvolili da materjalizuje čoveka više na terenu i sada sa velikom prednošću dočekuju revanš na svom terenu za nedelju dana.

Šerif - Partizan 0:1 (0:1)

Stadion: Zimbru

Sudija: Harm Osmers (Nemačka)

Strelac: Rikardo 45. minut

Crveni karton: Igor Vujačić 48. minut

ŠERIF: Koval – Zahuri, Garananga, Kiki, Kpozo (od 90+3. Gliga) – Diop, Badolo, Kjabu (od 80. Radeljić) – Talal (od 52. Mumuni), Atiemven (od 90+3 Guedes), Tapsoba.

PARTIZAN: Popović – Filipović, Marković, Vujačić, Šehović – Fejsa, Belić (od. 55. Ilić) – Dijabate, Natho, Menig (od 72. Andrade) – Rikardo (od 90+6. Pavlović).