UEFA Liga konferencije

Gordan Petrić: Sve čestitke momcima na zalaganju, nadamo se pozitivnom ishodu u Beogradu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.02.2023 23:22
Gordan Petrić: Sve čestitke momcima na zalaganju, nadamo se pozitivnom ishodu u Beogradu MN Press

Trener Partizana Gordan Petrić govorio je posle pobede njegove ekipe u Kišinjevu, gde je u prvom meču šesnaestine finala Lige konferencija savladan Šerif iz Tiraspolja 1:0 (1:0).

Crno-beli slavili su golom Rikarda Gomeša u finišu prvog poluvremena, a prednost su sačuvali do kraja utakmice, uprkos crvenom kartonu Igora Vujačića, koji je zbog grube igre napustio teren u 50. minutu.

"Sve čestitke momcima na zalaganju. Rekao sam da nas čeka težak meč, što se i pokazalo kao tačno. Mislim da smo mogli da bolje reagujemo u nekim trenucima u prvom poluvremenu. Da smo bili mirni na lopti, verovatno bismo postigli još koji gol. Međutim, zadovoljni smo rezultatom. Da ne pričam u frazama da je ovo bilo samo prvo poluvreme... Biće teško u Beogradu, ali nadam se da ćemo proći. Igramo meč u nedelju (Spartak, 17:00). Dolazimo kasno i želim da se što bolje spremimo za taj duel", reako je Petrić.

Strateg crno-belih nije propustio priliku da pohvali Ljubomira Fejsu.

"Inače to ne radim, ali bih istakao jednog igrača, koji je umeo u prošlosti da se nađe na meti kritika. U potanju je Ljubomir Fejsa, koji je odigrao utakmicu na pravi način i nadam se da će nastaviti u istom ritmu", zaključio je Petrić, koji je ponovo čestitao svojim igračima na pobedi u Moldaviji.

Posle utakmice, govorili su i Rikardo Gomeš i Zlatan Šehović, koji je večeras dobio šansu umesto Slobodana Uroševića.

"Dao sam sve od sebe. Čekao sam ovo dugo, došlo je i mojih pet minuta i mislim da sam opravdao očekivanja na terenu. Ipak, ovo je samo prvo poluvreme, a mi moramo da ostvarimo dobar rezultat i u Beogradu. Nije bilo lako, ostali smo sa 10 igrača na terenu, ali smo pokazali karakter i ponosan sam na ovu ekipu", rekao je Šehović.

Rikardo Gomeš je istakao da je ovo bila teška utakmica, koja se igrala na jako lošem terenu, kao i da je zadovoljan što je ekipa odradila sjajan posao.

Revanš meč je za sedam dana u Beogradu.